Rôzne

VIDEO: Bratislavský Vianočný Hlavný trh pomáha ľuďom aj prírode

Dobré jedlo, vianočnú atmosféru a pestrý program návštevníci vianočného trhu na Hlavnom námestí môžu užívať až do 22. decembra.

Zdroj: YouTube.com

Vianočný trh, ktorý sa rozprestiera na Hlavnom a Františkánskom námestí, má tento rok novú podobu, nový zmysel aj nové meno.

Vianočný trh pomáha

Usporiadanie stánkov Vianočného Hlavného trhu je tiež novinkou. Spred Starej radnice zmizlo pódium a presunulo sa do útulnejšieho priestoru na Františkánske námestie, kde si ľudia užívajú dobrú zábavu a pestrý kultúrny program. Presunutím pódia sa príjemne otvoril priestor a odkryl pohľad na budovu radnice. Na Hlavnom námestí sú sústredené vianočné stánky s jedlom a nápojmi.

Pre tohtoročné trhy je charakteristická Zero West – teda snaha predchádzať vzniku komunálneho odpadu. „Množstvo komunálneho odpadu by sa malo znížiť používaním výlučne vratných pohárov a kompostovateľného riadu,“ povedal hovorca hlavného mesta Peter Bubla.

Zároveň chce Vianočný Hlavný trh aj pomáhať ľuďom. „Magistrát prijal nový koncept bezkontaktného platenia na trhoch. Zároveň z každej platby kartou na Vianočnom Hlavnom trhu pôjde 1 cent na účet pre združenie Návrat, ktoré vyzbieranú sumu použije na stabilizovanie domova pre rodiny s deťmi formou podpory bývania a priebežného sprevádzania rodiny,“ dodal Bubla.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM