Kultúra

Vernisáž v Danubiane predstavila fotografie Roberta Doisneaua

V Danubiane otvorili výstavu fotografií známeho francúzskeho umelca 20. storočia Roberta Doisneaua. Realizátori si tento termín vybrali zámerne pri príležitosti štvrťstoročnice Mesiaca fotografie. Povedal riaditeľ najmladšieho múzea moderného umenia v Európe Vincent Polakovič.

Ilustračný obrázok k článku Vernisáž v Danubiane predstavila fotografie Roberta Doisneaua
Zdroj: Dnes24.sk

„Vybrali sme 70 fotografií zo 140, ktoré sme mali k dispozícii a sú tu aj tie najslávnejšie, ktoré pozná široká verejnosť na celom svete, ako napríklad kultová fotografia Bozk pred radnicou v Paríži, slávny záber Jacquesa Préverta sediaceho so svojím psom v parku, kde pije víno, alebo Pablo Piccaso s rožkami na stole, jeden z najznámejších portrétov slávneho maliara,“ uviedol Polakovič s tým, že archív slávneho fotografa obsahoval okolo 400-tisíc fotografií a do dnešného dňa sa vo svete predalo 2,5 milióna pohľadníc, na ktorých je zvečnená fotografia „Bozk na Radnici“.

Výstavu PĘCHEUR D’IMAGES v Danubiane na Divokej vode v mestskej časti Bratislava – Čunovo si návštevníci budú môcť pozrieť do 9. decembra.

Prečítajte si tiež: Známy francúzsky fotograf bude počas mesiaca fotografie vystavovať v Danubiane. Viete, akým typom fotografií sa Robert Doisneau preslávil?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM