Rôzne

Veľvyslanectvo USA v Bratislave otvorilo svoje brány pre verejnosť. Navštívili ho stovky ľudí

Veľvyslanectvo USA v Bratislave otvorilo svoje brány pre verejnosť počas konania prvého ročníka Dňa otvorených dverí. Návštevníci si tak mohli prezrieť historické priestory budovy vrátane kancelárie amerického veľvyslanca Theodora Sedgwicka a dokonca sa aj nechať odfotografovať v jeho kresle.

Ilustračný obrázok k článku Veľvyslanectvo USA v Bratislave otvorilo svoje brány pre verejnosť. Navštívili ho stovky ľudí
Zdroj: TASR

Záujem bol veľký, možnosť navštíviť americkú ambasádu využili stovky ľudí. „Viem, že veľa Bratislavčanov si myslí, že naše veľvyslanectvo je veľmi uzavreté. Chceli sme otvoriť naše dvere, aby mohli vidieť, aká je naša budova a zoznámiť ich s dejinami amerického veľvyslanectva na Slovensku,“ povedal chargé d'affaires Norman Thatcher Scharpf.

Priznal, že to bol tak trochu experiment, nakoľko veľvyslanectvo USA na Slovensku organizovalo takéto podujatie vôbec po prvýkrát. „Nevedeli sme, či to bude fungovať alebo nie. Na budúci rok by sme podujatie radi ešte rozšírili a do akcie zapojili aj ďalšie veľvyslanectvá,“ doplnil.

Záujemcovia sa počas akcie v príjemnej atmosfére dozvedeli množstvo informácií o možnostiach štúdia a cestovania v USA. Úspech mal aj samotný americký veľvyslanec, ktorý bavil návštevníkov hrou na klávesové nástroje.

Kvôli bezpečnosti a obmedzeným kapacitám bola podmienkou vstupu do budovy predchádzajúca registrácia. Návštevníci sa taktiež museli podrobiť bezpečnostnej prehliadke.

Slávnostné otvorenie konzulátu USA v Bratislave sa uskutočnilo 27. mája 1991 za účasti vtedajšieho ministra zahraničných vecí ČSFR Jiřího Dienstbiera i veľvyslankyne USA v ČSFR Shirley Temple–Blackovej.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM