Nina Táborská Rôzne

Veľké výpredaje končia: Do obchodov už zavítali jarné kolekcie. V posledné dni výpredajov ceny ešte klesli

Zimné výpredaje si môžete užiť v bratislavských nákupných centrách už len pár dní, do viacerých obchodov už zavítala jarná kolekcia. Hoci je zľavnený tovar dávno prebratý, ľudí nízke ceny lákajú stále. Nákupné maniačky a maniakov tiež poteší správa, že zľavnený tovar je teraz ešte lacnejší.

Ilustračný obrázok k článku Veľké výpredaje končia: Do obchodov už zavítali jarné kolekcie. V posledné dni výpredajov ceny ešte klesli
Zdroj: TASR

Vo viacerých obchodoch už visí zlacnený tovar len na zopár vešiakoch. Tabule „Zľavy“ začínajú predajcovia meniť za „Nové kolekcie“. Výpredaje končia o pár dní, vo februári už na pultoch nájdete nové kúsky.

Ak ste tohtoročným zľavám neprepadli alebo ich jednoducho nestihli, stále máte ešte zopár dní. Nebudete mať tak široké možnosti výberu, no vyhnete sa masám ľudí a nakúpite ešte „za lacnejšie“. Zľavy na vybraný tovar totiž stúpajú, vo väčšine nákupných centrách v Bratislave posledná vlna zliav predstavuje 80-percentné zníženie. Niektorý tovar je tak zľavnený už po druhýkrát aj tretíkrát.

Niet sa čomu čudovať, obchodníci potrebujú vyprázdniť skladové zásoby a pripraviť sa na novú jarnú sezónu.

Novú kolekciu predstavili už obchody ako Reserved, ktorý nájdete v Auparku, Bory Mall a tiež v OC Eurovea a Avion, Mango a Zara, ktoré na Slovensku patria k obľúbeným značkám. Len na pripomenutie, v Bory Mall sa nachádza prvé Mango na Slovensku, ktoré ponúka aj mužské kolekcie.

Veľké výpredaje tento rok začali krátko po Vianociach. No našli sa aj obchodníci, ktorí zľavové ošiale spustili ešte 20. decembra.

Podľa analytika agentúry pre prieskum trhu Terno Ľubomíra Drahovského je takéto správanie sa obchodníkov bežné. „Stáva sa totiž zvykom, že sa Slováci na Vianoce obdarúvajú nákupnými poukážkami či peniazmi v hotovosti s odhodlaním, že ich minú v povianočných zľavách,“ vysvetlil Drahovský.

Prečítajte si tiež: Aj toto môžete nájsť v novom nákupno-zábavnom centre. Päť dôležitých vecí o Bory Mall

Bory Mall sa v skutočnosti od otvorenia zlepšilo a nedostatky, na ktoré sme poukázali, zmizli. Preto prinesieme novú reportáž z najväčšieho nákupného centra v Bratislave už čoskoro.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM