Nina Táborská Rôzne

Vegánsky deň v bratislavských uliciach sa blíži! Viete, kde si nakúpite za polovicu?

Deň Vegánov sa nezadržateľne blíži a OZ Vegánske hody si pre Bratislavčanov pripravili na 2. novembra špeciálnu ponuku. Čakajú vás 50-percentné zľavy na vybrané vegánske jedlá a výrobky v zapojených reštauráciach a obchodoch v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Vegánsky deň v bratislavských uliciach sa blíži! Viete, kde si nakúpite za polovicu?
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Jesť sa dá aj bez utrpenia zvierat

Pravdaže, pôjde o produkty, ktoré neobsahujú žiadne zložky živočíšneho pôvodu. Vegánska filozofia totižto vychádza z toho, že človek nie je nadradený žiadnemu tvoru na tejto planéte. Preto na tanieri žiadneho vegána nenájdete nič, čo by malo živočíšny pôvod, teda: mäso, mlieko, vajcia či med. Podľa vegánov sú takéto výrobky nielen ohľaduplné voči zvieratám, ale aj k životnému prostrediu.

Ako pre bratislava24.sk uviedol jeden z vegánskych stúpencov Andrej, „vegánske hnutie je hlavne o morálnych základoch, je proti zotročovaniu zvierat.“

Viac o vegánskej filozofii a dôvodoch, prečo si zvoliť ohľaduplné a udržateľné jedlá a výrobky, sa môžete dozvedieť už o deň skôr – v nedeľu – v priestoroch A4. Tu sa pravidelne koná akcia pod názvom Vegánska večera, v rámci ktorej sa môžete zapojiť a pochutnať si na dobrom jedle s dobrými ľuďmi. Postup je jednoduchý: navaríte vegánske jedlo, prinesiete ho a zdieľajte s ostatnými.

Vegánsky deň s Vegánskymi hodmi

„Zapojených reštaurácií a obchodov stále pribúda a aby sme vám oslavy Vegánskeho dňa čo najviac uľahčili, pripravili sme pre vás praktickú vegánsku mapu, na ktorej nájdete všetky zapojené reštaurácie a obchody,“ informujú organizátori z OZ Vegánske hody. Mapu nájdete TU. (Pri jednotlivých značkách na mape nájdete aj informácie o ponuke jednotlivých reštaurácií a obchodov, informácie o cene a otváracích hodinách.)

Vegánsky deň organizuje občianske združenie Vegánske hody, ktoré je neziskovou organizáciou pôsobiacou na poli ochrany životného prostredia a práv zvierat. Zameriava sa na riešenie otázok trvalej udržateľnosti a dopadov ľudských preferencií v stravovaní na životné prostredie a postavenie zvierat.

Cieľom je zvyšovanie povedomia o alternatívnych formách stravovania šetrných k životnému prostrediu a ohľaduplných k zvieratám.

Ako informujú Vegánske hody, v rámci akcie „Vegánsky deň v uliciach, s 50% zľavami“ sa môžete tešiť napríklad na Vegan Bar, Veggie healthy food, Veg life, BIO & VEGAN, Re:fresh restaurant, All Inclusive Pub, Edo-Kin, Vegana.sk, Raw Restauracia Bemba, Zelená špajza-rastlinné potraviny, Frangipani Vitality Bar – raw, Vegshop, Brownjoy, Azza a zoznam stále rastie.

Viac o podujatí sa dočítate TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM