Rôzne

Vandalizmus nemá hraníc! Na cyklistickej trati na Kolibe rozsypali pripináčiky

Najprv zničená informačná tabuľa kaverny na Kamzíku, potom poškodená drevená konštrukcia na jednej z tratí a napokon špendlíky na novootvorenej trati Blue Trail.

Ilustračný obrázok k článku Vandalizmus nemá hraníc! Na cyklistickej trati na Kolibe rozsypali pripináčiky
Zdroj: OZ BikePark Koliba

Len pred niečo viac ako mesiacom otvorili v Bikeparku Koliba novú cyklistickú zjazdovú trať Blue Trail, určenú pre začiatočníkov. O Bikepark sa celoročne stará občianske združenie Slobodný Bajker.

Dobrovoľnou prácou, a tiež vďaka pomoci niektorých novomestských poslancov, sa tak podarilo otvoriť trať určenú i začínajúcim cyklistom. To sa však zrejme niekomu nepáčilo…

Pred pár dňami totiž narazili cyklisti na nepríjemný odkaz, na trati niekto rozhádzal ostré pripináčiky. Nešlo o prvé vyčíňanie za poslednú dobu. Krátko predtým niekto zase pomaľoval informačnú tabuľu kaverny na Kamzíku a zničil drevenú konštrukciu na jednej z tratí.

„Mrzí ma, že ľudská zloba a hlúposť nepozná hraníc. Je pre mňa absolútne neprijateľné, že sa nájdu ľudia, ktorí dokážu zničiť stovky hodín dobrovoľnej práce. Hnevá ma to o to viac, že ja osobne som pomohol hodinami práce, ale i finančne s budovaním tratí v BikePark Koliba,“ vyjadril sa pre Bratislava24.sk novomestský poslanec Tomáš Korček.

Občianske združenie Slobodný Bajker je mimovládnou neziskovou organizáciou, ktorá vznikla v roku 2004 za účelom legalizácie, rekonštrukcie a výstavby cyklistického zjazdového chodníka Rohatka na Železnej studničke – Kamzík v Bratislave. V roku 2013 otvorili druhú trať Driver 8 a aktuálne najmladšou je Blue Trail.

Čítajte tiež: Informačné panely v bratislavských lesoch upozorňujú: Les nie je smetisko!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM