Rôzne

V pondelok bude celé Slovensko bubnovať, aby bolo deti lepšie počuť!

Deti, učitelia, rodičia i ďalší dospelí budú bubnovať na všetkom, čo dáva priestor na vybubnovanie čo najväčšieho hluku.

Ilustračný obrázok k článku V pondelok bude celé Slovensko bubnovať, aby bolo deti lepšie počuť!
Zdroj: Facebook

V pondelok 20. 11. 2017 sa od 10:00 hod. ráno bude na celom Slovensku bubnovať, aby bolo deti lepšie počuť. Bratislava24.sk informovala Erika Szabóová z Koalície pre deti Slovensko.

Bubnovačka

Podujatie, ktorého minulé ročníky úspešne rozbehlo a organizovalo nitrianske Centrum Slniečko, n. o., člen Koalície pre deti Slovensko, bude tento rok pod záštitou Koalície pre deti Slovensko.

V rovnakom čase bude v 37 mestách a obciach na celom Slovensku bubnovať viac ako 6 000 detí a bezmála 750 učiteľov a učiteliek. Premiérový ročník čaká Bubnovačku aj v Bratislave. Pred nákupným centrom Polus budú deti z bratislavských škôl bubnovať pod vedením Bubnovej školy Rytmika a za výdatnej pomoci vyslanca dobrej vôle UNICEF Slovensko Jara Bekra či postavičky Huga z Hodiny deťom.

„Pri všetkých našich aktivitách vychádzame zo štyroch základných princípov zakotvených v Dohovore o právach dieťaťa – nediskriminácia, najlepší záujem dieťaťa, právo na život, prežitie a rozvoj a právo na rešpektovanie názorov dieťaťa. Považujeme za nesmierne dôležité, aby sa hlas detí nestratil vo všetkom tom hluku okolo rôznych káuz a podporujeme ich aktívnu účasť na veciach, ktoré sa ich týkajú. Bubnovačkou sa zároveň snažíme o zvýšenie povedomia verejnosti o téme násilia na deťoch a vyzývame k úsiliu chrániť a podporovať práva dieťaťa,“ povedala Mariana Kováčová, prezidentka Koalície pre deti Slovensko.

Hlavnou myšlienkou Bubnovačky je „Aby bolo deti dobre počuť“. Práve preto budú deti, učitelia, rodičia i ďalší dospelí bubnovať na všetkom, čo dáva priestor na vybubnovanie čo najväčšieho hluku.

Štvrtý ročník Bubnovačky organizuje Koalícia pre deti Slovensko a jej členské organizácie.Bub­novačka sa koná pri príležitosti 18. novembra – Európskeho dňa ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním, 19. novembra – Svetového dňa prevencie týrania a zneužívania detí a 20. novembra – Svetového dňa detí vyhláseného organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie medzinárodného Dohovoru o právach dieťaťa.

Koalícia pre deti Slovensko vznikla ako neformálne združenie mimovládnych organizácii v roku 2012, oficiálne zaregistovaná je od roku 2013. Jej poslaním je presadzovanie, obhajovanie a napĺňanie práv, potrieb a záujmov detí v zmysle Dohovoru o právach dieťaťa a jeho opčných protokolov. Koalícia pre deti Slovensko i jej členské organizácie sa vo svojej činnosti riadia princípmi Dohovoru o právach dieťaťa. Koalícia je členom Výboru pre deti a mládež SR a európskej organizácie Eurochild a Siete národných partnerov – National Partners Network. Koalícia je partnerom Výboru OSN pre práva dieťaťa.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM