Tomáš Stupavský Samospráva

V Pezinku môžu vodiči za parkovanie platiť aj SMS správou

Od začiatku júla majú v meste Pezinok vodiči novú možnosť úhrady parkovania, a to prostredníctvom SMS správy. Jej zaslaním v príslušnom tvare na číslo 2200 si okrem zaplatenia poplatku za parkovanie môžu predĺžiť aj čas parkovania. O jeho konci platnosti budú následne včas informovaní.

Ilustračný obrázok k článku V Pezinku môžu vodiči za parkovanie platiť aj SMS správou
Zdroj: TASR

Upozorňuje na to pezinská samospráva na svojej webovej stránke. Nová služba je dostupná pre klientov všetkých mobilných operátorov v SR. „Cena parkovného, zakúpeného formou SMS, je 0,60 eur/h,“ informuje mesto Pezinok.

Jednou SMS správou je možné uhradiť parkovanie najviac na štyri hodiny. „Do 30 sekúnd od odoslania SMS bude doručená potvrdzujúca SMS s uvedenými informáciami o uhradenom parkovnom. Bez potvrdzujúcej SMS nebolo parkovné uhradené,“ upozorňuje samospráva.

Vodičovi bude 10 minút pred vypršaním platnosti parkovania zaslaná upozorňujúca správa. Predĺženie parkovacieho času je možné opätovným odoslaním SMS.

Verejnosť bude mať naďalej možnosť zakúpenia si parkovacích lístkov v parkovacích automatoch, ako aj časových parkovacích kariet, na mesiac, polrok či rok.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM