Správy Samospráva

V Petržalke sa črtá nové bezbariérové ihrisko

Ak mestské zastupiteľstvo schváli Petržalke žiadosť o zverenie pozemku, na novom ihrisku sa zahrajú aj deti s mentálnym alebo telesným postihnutím.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke sa črtá nové bezbariérové ihrisko
Zdroj: pixabay

V Petržalke pri Blagoevovej ulici chce mestská časť postaviť bezbariérové ihrisko za 150-tisíc eur. Aby sa tak stalo, musí ešte mestské zastupiteľstvo schváliť Petržalke žiadosť o zverenie dotknutého pozemku, ktorý je momentálne mestský. V pondelok o tom informovali primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Ihrisko bez bariér

Magistrát už žiadosť mestskej časti posúdil. Keďže pozemok je v územnom pláne určený na šport, podľa primátora nič nebráni tomu, aby mestské zastupiteľstvo rozhodlo o návrhu na zverenie pozemku Petržalke. „Chceme to dať do zastupiteľstva v júni a keď návrh poslanci schvália, starosta môže okamžite realizovať opatrenia, aby Bratislavčania mali ďalšiu skultivovanú verejnú plochu,“ povedal Nesrovnal.

Realizácia ihriska by mala trvať do desať týždňov. „Ak nevznikne nejaký problém, na jeseň by sme mohli tento priestor odovzdať deťom,“ povedal Vladimír Bajan. Ihrisko bude bezbariérové a môžu ho využiť aj deti s mentálnym alebo telesným postihnutím. Prispôsobili sa tomu aj hracie prvky ihriska.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM