Samospráva

V Petržalke pribudne ďalší oplotený výbeh pre psov

Tretí psí park by mala samospráva dokončiť už toto leto. Postupne by mali oplotené plochy vyrásť v každej časti sídliska.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke pribudne ďalší oplotený výbeh pre psov
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Oplotený výbeh s cvičiskom na Wolkrovej sa stal prvým obľúbeným miestom na stretnutia majiteľov psov. Môžu si objednať aj bezplatný výcvik pre svojich riadne prihlásených štvornohých zverencov, prípadne sa zapojiť do vzdelávacích workshopov, prednášok, súťaží a výstav.

Začiatkom tohto roka k spomínanému výbehu pribudol ďalší oplotený priestor na Holíčskej ulici s rozlohou až 1 059 metrov štvorcových. Jeho súčasťou sú lavičky aj koše na psie exkrementy a na bežný odpad. Vyhradené miesta stretnutí majiteľov psov sa tešia veľkej obľube.

V každej časti Petržalky

„Petržalčania si výbeh na Holíčskej vybrali v internetovom hlasovaní o použití prostriedkov z participatívneho rozpočtu. Je určený na socializáciu, zlepšovanie ovládateľnosti a predovšetkým na bežné venčenie psov bez vôdzky. Slúžiť by mal predovšetkým chovateľom z okolitých domov,“ uvádza mestská časť na svojej internetovej stránke.

Postupne by mali oplotené výbehy vyrásť v každej časti Petržalky. Najbližšie, ešte tento rok na Vyšehradskej ulici. „Priestorom pre psov sa stane trávnatá plocha pod stromami pri Panónskej ceste v blízkosti obratiska autobusov. Na pozemok sa dostanete od komunikácie Vyšehradská. Na približne 23 ároch počíta projekt s cvičiacimi prvkami pre psíkov, s osadením lavičiek, košov a s vybudovaním prístupového chodníka. V súčasnosti je na základe vypracovanej projektovej dokumentácie vydané stavebné povolenie na jeho realizáciu,“ dopĺňa mestská časť Petržalka.

Od marca 2012 zverejňuje samospráva na internetovej stránke zoznam riadne prihlásených psov, za ktorých ich majiteľ odviedol daň. Aktualizuje ho každý štvrťrok. Obyvatelia si tak ľahko môžu skontrolovať, či ich sused psa prihlásil na úrade a odvádza zaňho daň. Za nesplnenie prihlasovacej povinnosti môžu majitelia dostať pokutu až do výšky 165 eur. Naopak, tí zodpovední si môžu na miestnom úrade zdarma vyzdvihnúť zásobu 350 vreciek na exkrementy.

Čítajte aj: Ďalšia zelená plocha ustúpi výstavbe. V Petržalke vyrastie nový obchodný dom

Výbeh
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM