Rôzne

V Novom Meste je možné nahlasovať občianske projekty do konca mája

Chýba vám niečo v Novom Meste? Chcete zlepšiť kvalitu života vo vašom bydlisku? Podeľte sa o svoj nápad!

Ilustračný obrázok k článku V Novom Meste je možné nahlasovať občianske projekty do konca mája
20
Galéria

Už len necelý mesiac, teda do konca mája, majú záujemcovia v Novom Meste na predkladanie projektov, nápadov či podnetov v rámci tohtoročného participatívneho rozpočtu.

Kvalita života

O finančnú pomoc sa môžu uchádzať občania starší ako 15 rokov, občianske združenia aj inštitúcie. Na jeden projekt je pritom možné žiadať maximálne 5 000 eur.

„Chýba vám niečo v Novom Meste? Chcete zlepšiť kvalitu života vo vašom bydlisku, podporiť komunitné aktivity vo vašom okolí, alebo prispieť k zlepšeniu služieb samosprávy? Potrebujete prostriedky na vaše aktivity?“ uvádza samospráva na svojej webovej stránke.

Tá zároveň podotýka, že nie je nutné odovzdať hneď vypracovaný projekt. Na začiatok postačí podľa nej dobrý nápad. „Pracovníci Kancelárie pre participáciu verejnosti na pracovných stretnutiach ochotne pomôžu s vypracovaním projektovej dokumentácie a zodpovedajú všetky otázky,“ ubezpečuje samospráva.

Nápady je možné prihlásiť prostredníctvom formulára na webovej stránke, e-mailom na adrese participacia@banm.sk, telefonicky na čísle 0905/340 394, cez sociálnu sieť Facebook i osobne v Kancelárii pre participáciu verejnosti na miestnom úrade. Urobiť sa tak dá do 31. mája do 23:59 hod. Podmienkou je realizácia projektov na území Nového Mesta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM