Správy

V novembri otvoria nový most cez Malý Dunaj a estakádu v Malackách

Bratislavský samosprávny kraj plánuje do konca novembra odovzdať do užívania zrekonštruovaný most v Zálesí ako aj Estakádu Malacky. Rekonštrukciou mosta medzi obcami Zálesie a Malinovom sa obnoví stavebno-technický stav mosta, zvýši sa zaťažiteľnosť a predĺži sa životnosť.

Ilustračný obrázok k článku V novembri otvoria nový most cez Malý Dunaj a estakádu v Malackách
Zdroj: TASR

„Dlhodobou prioritou župy je nielen oprava a rekonštrukcia ciest, ale aj mostov. Tým je napríklad most Zálesie, ktorý je dôležitou komunikačnou tepnou so Zálesím a s Ivankou pri Dunaji, ale aj dopravným spojením s hlavným mestom. Ďalšou významnou rekonštrukciou je aj estakáda v Malackách,“ priblížil bratislavský župan Pavol Frešo.

Minulý týždeň sa uskutočnil kontrolný deň na rekonštruovanom moste v Malackách, na projekte „Oprava mosta – Estakáda Malacky“.

Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja – odboru dopravy, Mestského úradu Malacky dostali od dodávateľa rekonštrukcie spolu so správcom ciest a mostov Regionálnych ciest Bratislava záruku o dodržaní termínu odovzdania stavby do užívania.

Otvorenie je plánované na 13.november 2015.

Na mostnom objekte v Malackách sa bude nasledujúce týždne realizovať pokládka obrusnej asfaltobetónovej vrstvy vozovky, vyhotovenie pružných zálievok v mieste stykov, výmenu nevyhovujúceho zvislého dopravného značenia a samotná realizácia nového vodorovného značenia v celej dĺžke mostného objektu.

Ohrozený nie je ani termín ukončenia rekonštrukčných prác na moste cez Malý Dunaj v obci Zálesie. Z postupu rekonštrukčných stavebných prác a celkového technického hľadiska je najneskorší termín otvorenia 25. november 2015.

Rekonštrukciou sa zlepšia aj šírkové pomery komunikácie na moste, vytvorí sa jednostranný chodník a vybuduje sa nová vozovka na moste a v priľahlých úsekoch.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM