Správy

V Moste pri Bratislave otvorili novú budovu školy

Obec sa rozrastá a dlhodobo rieši problém, kam umiestniť všetky školopovinné deti.

Ilustračný obrázok k článku V Moste pri Bratislave otvorili novú budovu školy
Zdroj: TASR

Kým pred deviatimi rokmi navštevovalo Základnú školu v obci Most pri Bratislave stodvanásť žiakov, v tomto roku je ich už takmer tristo. Aj z tohto dôvodu dnes v obci slávnostne otvorili novú budovu školy, ktorá bude slúžiť najmä pre tie najmenšie deti. Pre TASR to povedala riaditeľka školy Lenka Holíková.

Obec Most pri Bratislave sa rozrastá a tak rieši problém, kam umiestniť všetky školopovinné deti. „V tejto novej budove máme šesť nových tried, ktoré budú kmeňové triedy pre prvý stupeň. Pôvodná budova je vlastne stavaná ako deväťtriedna a v súčasnosti tam máme dvanásť tried. Triedy vznikli zbúraním priečok z kabinetov. Kde boli toalety, je kabinet pre učiteľov, čiže podmienky boli naozaj dosť náročné na zabezpečenie prevádzky,“ vysvetlila Holíková.

Na slávnostnom otvorení novej školy sa zúčastnil aj minister školstva Peter Plavčan.

„Vidím, že deti sa tu naozaj cítia šťastné a takisto, že mimoškolská činnosť je na veľmi vysokej úrovni. Rodičia potrebujú, aby ich deti chodili do pekných priestorov, aby sa tam veľa naučili a aby potom v živote to mali oveľa ľahšie, keďže budú múdre a vzdelané,“ povedal okrem iného v slávnostnom príhovore.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR spolufinancovalo výstavbu modulovej školy sumou 175 tisíc eur. Prispela aj samotná základná škola, obec Most pri Bratislave a rada rodičov pri ZŠ.

Čítajte aj: Základná škola Veternicová v Karlovej Vsi po tomto školskom roku skončí

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM