Rôzne

V Jarovciach postavia streetworkoutové ihrisko

Atraktívna športová plocha poslúži návštevníkom zdarma. Ak všetko pôjde podľa plánu, zacvičiť by si mohli už v lete.

Ilustračný obrázok k článku V Jarovciach postavia streetworkoutové ihrisko
Zdroj: TASR

Jarovčania sa môžu tešiť na nové streetworkoutové ihrisko. Rozhodli o tom poslanci na rokovaní miestneho zastupiteľstva. Ihrisko by mali postaviť už v júli tohto roka. Všetci návštevníci oddychovo-športovej zóny ho budú môcť využívať zadarmo. Potvrdil to vicestarosta a poslanec miestneho zastupiteľstva Jozef Uhler.

„Nemali sme istotu, či projekt naozaj v tomto roku zrealizujeme. Keďže sme našli vhodný pozemok, kde sa osadí workoutové ihrisko, zmenili sme rozpočet a vyčlenili naň 10.000 eur“, uviedol Uhler s tým, že momentálne sa rozhoduje medzi cenovými ponukami piatich dodávateľov. „Cenové ponuky sú veľmi podobné. Pravdepodobne sa rozhodneme podľa toho, akú záruku nám dodávateľ poskytne“, doplnil Uhler.

Streetworkoutové ihrisko bude v Jarovciach za obchodom, na verejnom pozemku. Pôvodne sa uvažovalo o pozemkoch v blízkosti súkromných domov, ich obyvatelia s tým však nesúhlasili, pretože sa obávali nadmerného hluku.

Street workout sa na Slovensku začal udomácňovať približne pred troma rokmi. Popularita funkčného tréningu, pri ktorom sa využíva hmotnosť vlastného tela, neustále narastá. Jeho výhodou v porovnaní s fitnesscentrami je skutočnosť, že sa cvičí vonku na čerstvom vzduchu, k cvičeniu nie je potrebné žiadne špeciálne vybavenie okrem toho, čo ponúkajú streetworkoutové ihriská. Začiatočníci si vystačia s hrazdou a bradlami. Street workout nemá striktný tréningový plán, cvičia sa najmä základné cviky ako kľuky, zhyby či drepy. Cvičenie je populárne najmä v USA, Rusku a na Ukrajine.

Ilustračné foto

Čítajte aj: Rekonštrukcia detského ihriska na Páričkovej je v plnom prúde

ihrisko
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM