Samospráva

Rekonštrukcia detského ihriska na Páričkovej je v plnom prúde

V Ružinove pribudnú obnovené hracie plochy, zóny na cvičenie, zeleň a lavičky. Ružinov do novej oddychovej oázy investuje viac ako 106-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia detského ihriska na Páričkovej je v plnom prúde
Zdroj: BA - mestská časť Ružinov

Nová oddychová zóna s detským a hokejbalovým ihriskom na Nivách by mala byť hotová koncom júla. Momentálne sa revitalizuje vnútroblok na Páričkovej ulici, čo je poslednou fázou projektu. Obyvatelia Ružinova sa môžu tešiť na nové detské ihrisko, stromy, kríky a lavičky.

S vynovením vnútrobloku na Páričkovej ulici začal Ružinov vlani v novembri. Mestská časť musela rozdeliť práce na ňom na viac etáp, pretože vo verejnom obstarávaní na kompletnú rekonštrukciu dodávatelia ponúkli opravy za oveľa vyššiu sumu, ako bola pôvodne na tento účel v rozpočte vyčlenená.

Pre malých i veľkých

Rozdelenie prác a nové verejné obstarávanie však obnovu ihriska umožnilo. Ukončili už časť prác na hokejbalovom ihrisku a aj na poškodených asfaltových plochách. Začali tiež s rekonštrukciou detského ihriska. Pribudnú na ňom hracie zostavy pre veľkých aj malých, hojdačky, lezecká stena so šmýkačkou a 3D preliezačka s lanovou štruktúrou.

„Pri detskom ihrisku sme urobili menšiu zmenu, pod hracími prvkami pre deti nebude štrková dopadová plocha, ale z liatej gumy. Pri hokejbalovom ihrisku bude aj malý fitpark pre dospelých. Na novej podobe celej tejto oddychovej zóny sa svojimi pripomienkami podieľali samotní obyvatelia. Navrhli, čo by tam chceli mať a práve hracie prvky pre všetky vekové kategórie a posilňovacia zostava pre dospelých u nich zvíťazili,“ objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Nová oddychová zóna

Okrem rekonštrukcie hokejbalového a detského ihriska, spevnených plôch a zóny na cvičenie ráta revitalizácia vnútrobloku aj s novou zeleňou, smetnými košmi a lavičkami. Ružinov do tejto novej oddychovej oázy investuje viac ako 106-tisíc eur.

„Veríme, že rekonštrukcia ihriska pomôže do našej mestskej časti vrátiť sídliskový život rodín s deťmi a nebudú sem už chodiť bezdomovci,“ povedal starosta Ružinova Dušan Pekár. Neatraktívne staré ihrisko si totiž na posedávanie obľúbili práve oni a často tu zasahovala mestská polícia.

Čítajte aj: Ružinov spustil projekt vnútroblokového čistenia ulíc na Nivách

Páričkova
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM