Nina Táborská Samospráva

V Jarovciach otvorili nové detské dopravné ihrisko

V mestskej časti Bratislava - Jarovce otvorili v areáli Materskej školy nové detské dopravné ihrisko. Súbežne s detským dopravným ihriskom vybudovali aj priechod pre chodcov medzi Základnou školou a MŠ, keďže žiaci ZŠ chodia na obedy do jedálne, ktorá je v areáli škôlky.

Ilustračný obrázok k článku V Jarovciach otvorili nové detské dopravné ihrisko
Zdroj: Dnes24.sk

„Realizácia výstavby detského dopravného ihriska stála celkovo 6500 eur, z toho 939 eurami prispel Bratislavský samosprávny kraj, chýbajúce peniaze dodal súkromný sponzor a MČ Jarovce,“ povedal poslanec a predseda Komisie územného plánovania, výstavby, dopravy a životného prostredia MČ Jarovce Richard Szabó s tým, že vodorovné a zvislé dopravné značenie zabezpečilo občianske združenie VERITAS.

Súbežne s detským dopravným ihriskom vybudovali aj priechod pre chodcov medzi Základnou školou a MŠ, keďže žiaci ZŠ chodia na obedy do jedálne, ktorá je v areáli škôlky.

Nové detské dopravné ihrisko bude slúžiť len deťom, ktoré navštevujú ZŠ a MŠ v Jarovciach, uviedla riaditeľka ZŠ spojenej s MŠ Eva Ondrášeková. *„Deti budú môcť z hľadiska bezpečnosti navštevovať toto ihrisko len pod dozorom učiteľov z našej školy a škôlky,*“ doplnila Ondrášeková s tým, že dopravné ihrisko výrazne pomôže deťom v praktickej dopravnej výchove, za ktorou už nebudú musieť cestovať do iných mestských častí.

Prečítajte si tiež: Petržalské deti majú svoje prvé dopravné ihrisko

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM