Alexandra Húsková Samospráva

Petržalské deti majú svoje prvé dopravné ihrisko

Petržalka má svoje prvé dopravné ihrisko, na ktorého vzniku sa finančne podieľalo okrem Nadácie Volkswagen a petržalskej samosprávy aj Rodičovské združenie pri materskej škole Bohrova.

Ilustračný obrázok k článku Petržalské deti majú svoje prvé dopravné ihrisko
Zdroj: TASR

Na území Petržalky už dlhšiu dobu rezonovala potreba vybudovať dopravné ihrisko pre našich najmenších. Pre deti je zážitkové učenie veľmi pútavou a obľúbenou formou vyučovania.

Deti sa tu naučia základné pravidlá cestnej premávky a celkový bezpečný pohyb v cestnej premávke, či už ako vodiči, alebo chodci. Zväčša je to ich prvý kontakt s reálnymi pravidlami.

„Dopravné ihrisko môžu okrem detí z materskej školy Bohrova využívať aj deti z ostatných materských škôl, ako aj deti z prvého stupňa základných škôl na Nobelovom námestí a na Gercenovej ulici,“ informovala samospráva Petržalky na svojej stránke.

„Na výstavbu ihriska sa nám podarilo získať tritisíc eur za projekt S kolobežkou do škôlky v rámci grantového programu Nadácie Volkswagen Bezpečne na cestách,“ povedala riaditeľka školy Erika Puškárová a dodala, že ďalších päťtisíc dala mestská časť a tisíc eur použili z peňazí Rodičovského združenia pri MŠ Bohrova.

Na samotnej realizácii projektu sa aktívne podieľali zamestnanci aj rodičia detí, ktoré materskú školu navštevujú.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM