Rôzne

V Inchebe sa začal deviaty ročník veľtrhu práce s rekordným počtom vystavovateľov

Veľká časť vystavovateľov pociťuje znížený počet voľných uchádzačov o prácu. Zrejme aj preto na podujatí nájdete rekordný počet zamestnávateľov.

Ilustračný obrázok k článku V Inchebe sa začal deviaty ročník veľtrhu práce s rekordným počtom vystavovateľov
Zdroj: Profesia.sk

Na podujatí Profesia Days nájdete až 180 vystavovateľov, ktorí ponúkajú takmer 16 500 pracovných miest. Deviaty ročník najväčšieho pracovného veľtrhu na Slovensku prebieha dnes 28. februára a vo štvrtok 1. marca sa v areáli Incheby.

Príležitosť pre každého

Ako informovala hovorkyňa Profesie Nikola Richterová, veľká časť vystavovateľov pociťuje znížený počet voľných uchádzačov o prácu. Zrejme aj to spôsobilo, že tento rok sa na podujatí zúčastňuje rekordný počet zamestnávateľov.

Firmy na veľtrhu majú možnosť zaujať aj ľudí, ktorí by za normálnych okolností nezareagovali na ich inzerát. Okrem toho, mimo veľtrhu práce majú zamestnávatelia a uchádzači len veľmi málo príležitostí stretnúť sa „naživo“.

Pracovné poradenstvo

Veľtrh Profesia days predstavuje podľa organizátorov príležitosť pre širokú skupinu ľudí. Firmy hľadajú ľudí vo výrobe, v obchode, doprave, administratíve, cestovnom ruchu, ale aj v manažmente či finančníctve. Hlavný partner, Jaguar Land Rover Slovakia, ponúka okrem voľných pracovných pozícií aj poradenstvo vo svojom stánku, kde majú uchádzači možnosť zistiť viac o obsadzovaných pozíciách, ako aj o požiadavkách na kandidátov.

Prednášková miestnosť Profesia i ďalšie sprievodné aktivity záujemcom pomôžu zistiť, ako napísať správne životopis, čo je vhodné a čo nie pri platovom vyjednávaní so svojím šéfom, či na aké veci sa zameriavajú personalisti na pracovných pohovoroch. Záujemcovia navyše môžu zistiť, na akej úrovni sú ich znalosti cudzích jazykov. Pripravené je tiež IT testovanie, osobnostné previerky a ďalšie sprievodné aktivity.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM