Nina Táborská Samospráva

V bratislavskom Moste-Híd sa údajne chystajú odchody

Stranu Most-Híd sa chystajú opustiť viacerí členovia, ktorí pôsobia v bratislavskej komunálnej politike. Mestský poslanecký klub už údajne prišiel o dvoch členov. Potvrdili to zdroje z prostredia Mosta-Híd.

Ilustračný obrázok k článku V bratislavskom Moste-Híd sa údajne chystajú odchody
Zdroj: TASR

Zo strany by údajne mohli odísť viacerí predstavitelia z niekoľkých bratislavských mestských častí. Dôvodmi majú byť nespokojnosť s fungovaním a smerovaním strany. Mestský poslanecký klub už údajne prišiel o dvoch členov. Ich odchod má súvisieť s hlasovaním o mestskom rozpočte.

Strana Most-Híd vznikla v roku 2009. Založili ju bývalí členovia SMK Béla Bugár, Zsolt Simon, Gábor Gál, Tibor Bastrnák a László Nagy. Ministerstvo vnútra zaregistrovalo stranu 3. júla 2009 po tom, ako jej predstavitelia odovzdali 28.139 podpisov. Zákon vyžaduje na registráciu strany minimálny počet 10-tisíc podpisov.

Strana bola od roku 2010 do 2012 členom vlády Ivety Radičovej. V súčasnosti je v parlamentnej opozícii. Od vzniku prešla viacerými zmenami. Napríklad sa zmenila zo „strany spolupráce“ na „občiansku stranu“. Do strany ešte pred touto zmenou vstúpila odídenkyňa z SDKÚ-DS Lucia Žitňanská, ktorá sa po pár týždňoch členstva stala jej podpredsedníčkou.

Prečítajte si tiež: Most-Híd podporí návrh rozpočtu mesta. Bratislava je stále v rozpočtovom provizóriu

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM