Aktualizované Správy

V Bratislave na znak solidarity vyvesili francúzsku vlajku

Počas sviatku Dňa Bastily, vo štvrtok 14. júla, vrazil útočník s nákladným autom do davu ľudí, ktorí si prišli pozrieť ohňostroj v prístavnom meste Nice na juhovýchode Francúzska.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave na znak solidarity vyvesili francúzsku vlajku
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Na znak solidarity s prístavným mestom Nice nechal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal vyvesiť na Primaciálny palác v centre hlavného mesta francúzsku vlajku.

„Terorizmus je zlo, proti ktorému sa musíme spojiť. Úprimnú sústrasť rodinám obetí,“ uviedol primátor.

Spolupatričnosť s Francúzskom vyjadrila aj bratislavská mestská časť Vrakuňa, ktorá na svojom miestnom úrade stiahla vlajku Európskej únie na pol žrde.

Počas sviatku Dňa Bastily, vo štvrtok 14. júla, vrazil útočník s nákladným autom do davu ľudí, ktorí si prišli pozrieť ohňostroj v prístavnom meste Nice na juhovýchode Francúzska. K útoku došlo okolo 22.30 h na rušnom bulvári Promenade des Anglais, kde boli v tom čase tisíce ľudí, vrátane veľkého množstva turistov a miestnych obyvateľov.

Starosta Nice Christian Estrosi uviedol, že útok neprežilo najmenej 84 ľudí, medzi ktorými je asi desať detí.

Vlajky na pol žrde

Vlajky na prednom nádvorí Prezidentského paláca v Bratislave sú stiahnuté na pol žrde. Stalo sa tak na znak solidarity s Francúzskom po útoku v Nice. Informoval o tom Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

Útok označil slovenský prezident Andrej Kiska za chladnokrvný a barbarský čin. Píše to v sústrastnom telegrame, ktorý poslal francúzskemu prezidentovi Francoisovi Hollandovi.

„Som hlboko otrasený útokom, ktorý sa včera stal v Nice. Je to chladnokrvný, barbarský čin, ktorý zneužil oslavy štátneho sviatku, aby spôsobil smrť a utrpenie mnohým nevinným ľuďom. Terorizmus je zlo, voči ktorému sa musíme všetci pevne zomknúť,“ píše prezident v telegrame.

V tejto súvislosti zároveň vyjadril úprimnú sústrasť rodinám obetí a celému francúzskemu ľudu. „Súcitím s rodinami zranených,“ dodal Kiska.

Čítajte aj: VIDEO: Tragédia v Nice! Atentátnik použil kamión ako zbraň, zabil 84 ľudí

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM