Alexandra Húsková Rôzne

V Bratislave dnes prebieha medzinárodná vedomostná súťaž sluchovo postihnutých žiakov

Jazykové zručnosti i vedomosti v matematike a anglickom jazyku dnes predpoludním preukážu žiaci a študenti so sluchovým postihnutím na vedomostnej súťaži. Už 17. ročník celoslovenskej a 11. ročník medzinárodnej súťaže organizuje Spojená škola internátna (SŠI) na Hrdličkovej ulici v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave dnes prebieha medzinárodná vedomostná súťaž sluchovo postihnutých žiakov
Zdroj: TASR

Svojich reprezentantov bude mať na súťaži 12 škôl. Medzi súťažiacimi sú deti z Bratislavy, Lučenca, Kremnice, Prešova, Zlatých Moraviec i Nitry, ale aj z českých miest Hradec Králové a Valašské Meziříčí a takisto z poľského Krakova. Celkovo sa jedná o 42 súťažiacich spomedzi žiakov druhého stupňa základných a študentov stredných škôl..

„Žiaci základných škôl budú súťažiť v jazykových zručnostiach a matematike, stredoškolákov čaká angličtina,“ informovala riaditeľka SŠI na Hrdličkovej ulici Mária Benová.

Počas súťaže sa tiež uskutoční odborný seminár pre učiteľov zo zúčastnených škôl na tému – Výchovné predmety vo vzdelávaní sluchovo postihnutých žiakov.

Mimobratislavskí a zahraniční študenti spolu s učiteľmi prišli do Bratislavy včera večer a sú ubytovaní na školskom internáte. Dnes poobede ich počas opravovania testov čaká kultúrny program. „Žiaci majú naplánovanú prehliadku historickej časti Bratislavy a v Dóme Sv.Martina navštívia katakomby. Po večernom vyhodnotení a odovzdaní cien ich čaká diskotéka.“ uviedla pre Bratislava24.sk Božena Villinová zo SŠI na Hrdličkovej ulici.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM