Ľubomír Hudačko Správy

Tropické teploty už dorazili: Na Hlavnú opäť pristavia cisternu s pitnou vodou!

Vysoké teploty na začiatku júna trápia aj obyvateľov hlavného mesta. Na námestí sa preto opäť po roku pristaví pitná voda. Osviežiť sa z približne tisíclitrovej nerezovej cisterny sa môže každý, kto ide okolo.

Ilustračný obrázok k článku Tropické teploty už dorazili: Na Hlavnú opäť pristavia cisternu s pitnou vodou!
Zdroj: Webnoviny.sk

Mesto sa prispôsobuje horúčavám. Spolu s bratislavskými vodárňami umiestňuje na Hlavnú ulicu cisternu, ktorá by mala zmierniť súčasné horibilné teploty.

„Tento krok má pomôcť obyvateľom metropoly i jej návštevníkom dodržiavať nevyhnutný pitný režim,“ vysvetlil riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy. V centre mesta má byť cisterna pristavovaná vždy v dopoludňajších hodinách a ostávať tam až do neskorých popoludňajších ho­dín.

„Počas nadchádzajúceho víkendu bude slúžiť účastníkom celomestských kultúrnych či športových podujatí,“ dodal Andrassy. Mesto plánuje cisternu na námestie umiestňovať počas celého leta, najmä však počas dní, keď sa budú teploty šplhať nad 30 stupňov Celzia.

Využiť môžete aj fontánky

Bratislavčania sa zároveň môžu napiť z deviatich pitných fontánok. Dve sú na Hviezdoslavovom námestí, jedna na Hlavnom a Župnom námestí, Námestí SNP a na Panskej ulici. „Po ôsmich rokoch boli sprevádzkované fontánky u Červeného raka na Michalskej ulici a pitná fontánka Váza,“ pripomenul Andrassy. Možnosť osviežiť sa majú Bratislavčania aj pri 41 verejných fontánach, pričom voda v nich je chemicky upravená a preto nie je pitná.

Pre vysoké teploty môže byť podľa Andrassyho v nadchádzajúcich pracovných dňoch upravený aj pracovný čas zamestnancom bratislavského magistrátu. „Opatrenia sa však nedotknú stránkových hodín kontaktného miesta pre klientov (Front Office),“ podotkol. Kancelária prvého kontaktu bude podľa neho otvorená počas celého leta bez obmedzenia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM