Nina Táborská Kultúra

Tradičný Vianočný bazár otvorí svoje brány už o pár dní. Čo tento rok ponúkne návštevníkom?

Vianočný bazár je tradičné podujatie medzinárodnej a diplomatickej komunity, ktorého zmyslom je získanie peňazí na dobročinnosť. Organizuje ho Medzinárodný klub žien v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí, bratislavským magistrátom a s veľvyslanectvami sídliacimi na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Tradičný Vianočný bazár otvorí svoje brány už o pár dní. Čo tento rok ponúkne návštevníkom?
Zdroj: TASR

Jednotlivé krajiny budú mať na Bazári v Starej tržnici svoje stoly, na ktorých ponúknu typické jedlá a výrobky svojej krajiny. Všetky takto získané peniaze použije Medzinárodný klub žien na dobročinné účely po celom Slovensku.

Predošlý Vianočný bazár navštívilo 4 200 hostí a priniesol takmer 92-tisíc eur. Od roku 1990 získal a rozdelil Medzinárodný klub žien na dobročinné účely viac ako 1 milión eur.

Tento rok sa Bazáru zúčastní 35 krajín, 6 neziskových organizácií a 4 medzinárodné školy, ako aj dva spriatelené dobročinné kluby: Rotary Club a Lions Club. Slávnostného otvorenia Vianočného bazáru v priestoroch Starej tržnice sa zúčastnia mnohí veľvyslanci a diplomati pôsobiaci na Slovensku.

Súčasťou podujatia je tradične aj tombola. Medzi cenami je napríklad notebook, tablet, televízor, smartfón, letenky, zlaté šperky, poukážky do luxusných reštaurácií a hotelov, týždenný prenájom luxusného automobilu, práčka, lahôdky, cigary, značkové vína, luxusná kozmetika, darčekové koše a mnohé ďalšie.

Cena vstupeniek pre dospelých sú 4 eurá, pre deti, dôchodcov a hendikepované osoby dve eurá, líístok do tomboly je v hodnote 4 eur.

Vstupenky si môžete zakúpiť vopred v kaviarni Dobre Dobre v Starej tržnici, v hoteli Crowne Plaza, v British School, QSI, Nemeckej škole a Francúzskej medzinárodnej škole denne od 16.11.2015, ako aj v deň konania Bazáru priamo v Starej tržnici.

Pozrite si, ako vyzeral minuloročný Vianočný bazár na fotografiách v galérii.

Prečítajte si tiež: Noc vonku, jedlo v uliciach Bratislavy, vianočné trhy aj najrôznejšie diskusie. Čo čaká Bratislavčanov tento pracovný týždeň?

Charitatívny Vianočný bazár v Starej tržnici
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM