han Rôzne

Tradícia pokračuje v Modre aj tento rok: TRI dni vinobrania prinesú jednu NOVINKU!

Modranské vinobranie ponúkne návštevníkom od piatka 8. septembra bohatý kultúrny program na troch pódiách, ukážky lisovania hrozna a koštovku burčiakov, muštov, mladých vín i starších ročníkov.

Ilustračný obrázok k článku Tradícia pokračuje v Modre aj tento rok: TRI dni vinobrania prinesú jednu NOVINKU!
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Novinkou trojdňových oberačkových slávností budú tematické uličky, tzv. „ArtZóna“ s ručne vyrobenými výrobkami či Keramický dvor. TASR o tom informovali z Kultúrneho centra Modra.

Otvorené budú vínne pivnice, viechy a dvory, kde bude hrať živá ľudová muzika. Centrálnym „vinárskym uzlom“ bude Vínostan na Sokolskej ulici, v ktorom sa odprezentujú vinári, ktorí vyrábajú víno z hrozna dopestovaného v Modranskom vinohradníckom rajóne.

„V pivnici historickej radnice bude verejná ochutnávka najlepších vín súťaže Víno Modranského vinobrania 2023,“ priblížil riaditeľ Kultúrneho centra Modra Ján Sklenár. Organizátori pripravili aj ukážky tradičného prešovania v historickej radnici.

Príde Jana Kirschner

Hlavný program Modranského vinobrania sa bude odohrávať na troch pódiách: na priestranstve pred kultúrnym domom, na starom trhu (Moyzesova ulica) a vo vinohradníckom dvore (nádvorie historickej radnice).

„Po piatich rokoch sa do Modry vráti prvá dáma slovenského popu Jana Kirschner, osobne sa veľmi teším aj na Peter Bič Project, Orchester Jeana Valjeana a na hudobnú spoluprácu Martina Geišberga a Richarda Autnera,“ povedal Sklenár.

Okrem viacerých domácich interpretov sa predstaví aj jedna z najväčších svetových cigánskych dychoviek Fanfare Ciocarlia.

Čo je to ArtZóna

Novinkou tohtoročného vinobrania v Modre sú tematické uličky. Tzv. „ArtZóna“ s ručne vyrobenými výrobkami bude na Kukučínovej ulici a na Moyzesovej ulici. Návštevníci si môžu pozrieť aj prehliadku historických remesiel.

„Keramikári, šperkári, floristi, včelári, pestovatelia, šikovní ľudia, ktorí vedia šiť, tkať či háčkovať budú predávať svoje produkty a predvedú, ako sa robí skutočné remeslo. V spolupráci s múzeami, galériami a keramickými dielňami sme pripravili pekné výstavy, exkurzie, workshopy a tvorivé dielne,“ doplnil Sklenár.

Pripravený je aj rôzny program pre deti. Viac informácií možno nájsť na tomto webe.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM