Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Zviera už nebude vec, Petržalský bulvár aj kaviareň, v ktorej zaplatíte bitcoinmi

Ktoré udalosti uplynulého týždňa vás zaujali najviac? Diskusia o "paštikároch", nová výstavba v Petržalke aj vývoj železničnej dopravy v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Zviera už nebude vec, Petržalský bulvár aj kaviareň, v ktorej zaplatíte bitcoinmi
8
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR

Od polovice roku 2018 už zviera nebude len vec, ale živá bytosť

Zviera už nebude považované za vec. Zviera je živý tvor, cítiaca bytosť, a tak by sme k nemu mali pristupovať! Týrané zviera je takmer nemožné zachrániť od tyrana. Prečo? Pretože zviera je na Slovensku definované ako obyčajná vec. Zmeniť to chce ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná.

V Bratislave otvoria kaviareň, v ktorej zaplatíte iba bitcoinmi

Kým niektorí ekonómovia považujú bitcoin za bublinu, špekuláciu či podvod, mnohí nadšenci investujú úspory, denne sledujú kurzy a tešia sa z každého vyťaženého satoshi (najmenšia časť, ktorá má hodnotu stomilióntiny bitcoinu, pozn. red.). Bitcoin Coffee má byť miestom, v ktorom prebiehajú priateľské stretnutia a cieľom kaviarne je, aby ste z každej návštevy odchádzali inšpirovaní a plní nápadov.

Sú „paštikári“ Bratislavčania? Alebo skôr tí, čo sa do hlavného mesta prisťahovali?

Líder skupiny Elán Jožo Ráž vytiahol na svetlo sveta novú skladbu s veľavravným názvom Johny Paštekár, v ktorej si zobral na mušku bratislavských „cépečkárov“. Okamžite sa okolo jej textu rozprúdila vášnivá diskusia. Najmä o pomenovaní „Paštekár“.

Pri Chorvátskom ramene má v rámci novej výstavby vyrásť aj Petržalský bulvár

Hoci sa to Petržalčanom príliš nepáči, mestská časť sa zahusťuje takmer z mesiaca na mesiac. Ďalšia štúdia popisuje vznik novej obytnej zóny v okolí Chorvátskeho ramena. Urbanisticko-architektonická štúdia, ktorú zverejnil časopis o architektúre abs.sk, bude slúžiť ako podklad pre prípravu investičnej činnosti v spomínanom území. Znamená to, že v tejto časti Petržalky možno už onedlho vznikne zástavba a plánovaný prechádzkový bulvár.

Štúdiu realizovateľnosti uzla Bratislava majú dodať v prvom polroku 2018

Štúdia má pritom priniesť komplexnú analýzu súčasného stavu a riešiť bude aj dopravnú perspektívu, rozvoj, modernizáciu a vzájomné dopravné prepojenia desiatich železničných úsekov v Bratislave a okolí, 12 železničných staníc v rámci Bratislavy a 12 medzistaničných úsekov.

Vizualizácie architektonického návrhu Paralelnej Polis
7
Galéria
Zdroj: Paralelná Polis FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM