Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Bomba v parlamente aj letná sezóna kúpalísk

Ticho v hlavnom meste nebolo ani uplynulý týždeň. Ktoré správy vás zaujali najviac a čo by vám nemalo ujsť?

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Bomba v parlamente aj letná sezóna kúpalísk
Zdroj: TASR

Bratislavský hrad vyhorel pred 207 rokmi

Mohutný požiar, ktorý vypukol na Bratislavskom hrade 28. mája 1811, zničil veľkú časť objektu – hlavný palác, blízku budovu Nového paláca a viac ako 70 domov v okolí.

Bratislavský hrad a areál prešiel veľkou rekonštrukciou počas vlády Márie Terézie. Miestodržiteľom v Bratislave sa po svadbe s dcérou Márie Terézie Máriou Kristínou v roku 1766 stalo saské knieža Kazimír August Albert. Panovníčka si priala zvýšiť pohodlie a reprezentatívnosť. Z východnej strany bolo pristavené Tereziánium s obytnými priestormi, zo severu krytá jazdiareň s barokovou záhradou a záhradným pavilónom.

Viac sa dočítate TU:

Sezóna letných kúpalísk

Po kúpalisku Delfín a Lamač, ktoré už v týchto dňoch začali svoju tohtoročnú letnú sezónu, otvoria svoje brány v sobotu (2. 6.) aj Rosnička, Tehelné pole a Zlaté piesky. Informovala o tom Zuzana Zúbeková z útvaru marketingu a športu Správy telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta.

Viac sa dočítate TU:

Anonym nahlásil výbušninu v parlamente

V parlamente bolo v piatok mimoriadne rušno. A nie preto, že by sa politici hádali o zákonoch. Polícia už po siedmej hodine ráno prehľadávala priestory NRSR. Dôvodom bolo anonymné nahlásenie výbušniny v priestoroch budovy.

Viac sa dočítate TU:

Tipy na víkend

Tak, ako každý víkend, aj tento sme pre vás vyhľadali najzaujímavejšie podujatia v meste. Teší nás váš záujem o ne. Budeme v tom pokračovať aj naďalej, v pondelok ráno sa môžete tešiť na tipy na týždeň!

Ponad staré koryto Dunaja prejdeme cyklomostom

Staré koryto Dunaja na slovensko-maďarskej hranici preklenie pod Bratislavou v budúcnosti cyklomost a spojí obce Dobrohošť a Dunakiliti.

V nadväznosti na nedávne podpísanie rozhodnutia o grant sa uskutoční následné schvaľovanie a realizácia verejných zákaziek i stavebné práce na moste. Dokončenie je naplánované na august 2021.

Viac sa dočítate TU:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM