Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Plesová sezóna je v plnom prúde, pre deti sa chystá divadielko

Krásne róby a tanečné topánky budú šantiť na parkete, v Starej tržnici budú deti ústa otvárať. Víkend v znamení novoročného trhu aj tanca je pred nami.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Plesová sezóna je v plnom prúde, pre deti sa chystá divadielko
3
Galéria
Zdroj: Facebook

Folklórny večer vo Véčku s Kumštom

Novoročný folklórny večer vo Véčku s Kumštom je organizovaný v spolupráci s Tanečnou skupinou Kumšt z Bratislavy a Ľudová hudba Michala Nogu, ktorá Vás bude zabávať počas celého večera.

Pre všetkých bude otvorený bufet s občerstvením aj s niečim malým na zahryznutie a počas večera bude dostupná strážená šatňa.

Viac info TU.

piatok / 20:00 hod. / Námestie SNP 12 / vstupné 3 eurá

Trh – Piac – Markt

Zimná sezóna trhu kvalitných potravín v Starej tržnici je zahájená. Prvý novoročný Trh – Piac – Markt sa uskutoční už túto sobotu! V rámci Trh – Piac – Markt bude prebiehať aj 32. vydanie bratislavskej knižnej burzy na poschodí v tržnici.

Viac o akcii TU.

sobota / 10:00 – 15:00 hod. / Stará tržnica / vstup voľný

Mestské divadlo pre deti v Starej Tržnici

Zoberte deti v sobotu do Starej tržnice na Námestí SNP v Bratislave na potravinové trhy Trh-Piac-Markt. Každú sobotu tu o 11:00 hod. čaká drobcov detské divadelné predstavenie a veľa zábavy.

sobota / 11:00 hod. / Stará tržnica / vstup voľný

Prechádzky s pánom Marquartom

V sobotu pokračujú Prechádzky s pánom Marquartom. Témou bude Bratislavský hrad. Po prehliadke hradu vás organizátori čakajú v ateliéri na modelovaní modelu. Lístky si kúpte dopredu, zároveň sa nahlasujte na e-mail beata.husova@bratislava.sk. Menovite vypíšte každého, kto s vami príde, pretože sa ide do priestorov, kam bežne verejnosť nemá prístup.

sobota / 14:30 hod. / nádvorie Bratislavského hradu

Tancujeme v Dúbravke

Pre všetkých priaznivcov dobrej hudby a zábavy s kapelou Charlie´s duo. Tancuje sa až do 22:00 hodiny. O občerstvenie bude postarané. Stačí, ak si obujete tanečné topánky a môžete sa baviť.

sobota / 17:00 hod. / Dom kultúry Dúbravka / vstupné 3 eurá

6. ples Ružinovčanov

Hostia sa prenesú do obdobia, kedy sa do popredia dostal pop s kráľom Michaelom Jacksonom, Dara Rolinsová naspievala s Karlom Gottom hit Zvonky štěstí, najobľúbenejším dezertom bola ruská zmrzlina a texasky boli módnym hitom.

Tancovať sa bude na dvoch tanečných parketoch, hosťom večera bude kapela Boney M Again. V cene je zahrnuté: prípitok, prvá večera, druhá večera, dezert, káva, nealko a ½ fľaše vína. Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni DK Ružinov.

sobota / 19:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstupené 40 eur

Siesta v galérii špeciál: Ján Zelinka a nestex

Dialóg, ale i konflikt a napätie plodí vzájomná konfrontácia diel minuloročného laureáta Ceny Oskára Čepana sochára Jána Zelinku a jadra historických zbierok SNG. Výklad formou rozhovoru dvoch lektoriek bude zameraný na hľadanie spoločných tém – ľudského tela, symboliky zvierat, rodiny, života a smrti ale aj pôsobivých odlišností v rozdielnom uchopení hmoty v starom a v súčasnom umení.

nedeľa / 15:00 hod. / Slovenská národná galéria / vstup voľný

tipy na víkend
3
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM