Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Októberfest v Dúbravke, Deň klobáskožrútov aj veľkolepé koncerty

Počas víkendu vystúpia v Bratislave slovenské i svetové hudobné hviezdy. Skvelé jedlo vás čaká v Dúbravke, na Miletičke aj vo Fresh Markete. A nebude chýbať ani folklór.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Októberfest v Dúbravke, Deň klobáskožrútov aj veľkolepé koncerty
10
Galéria

Folklór v Petržalke

Piatkový večer v petržalskom Dome kultúry Zrkadlový háj sa ponesie v znamení folklóru. Predstaví sa vám obec Kúty a mesto Břeclav. Zaspieva mužský zbor Mužáci, Gajdošská Muzika a Chasa so sólistami. Skvelú náladu rozprúdi aj cimbálová muzika Vergariovci. Na záver programu bude prichystané posedenie pri ľudovej hudbe s ochutnávkami domácich špecialít.

piatok / 19:00 hod. / Dom kultúry Zrkadlový háj / vstupné 12 eur

Koncert Mireille Mathieu

Legenda svetového šansónu, francúzska speváčka Mireille Mathieu príde opäť koncertovať do Bratislavy. Rodáčka z Avignonu zaspieva svoje najznámejšie piesne, ktoré milujú fanúšikovia na celom svete. Charizmatická francúzska šansoniérka Mireille Mathieu, ktorá je priamou nástupkyňou ikonickej Edith Piaf, začala svoju hudobnú kariéru v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Za tento čas stihla nahrať viac ako 1 200 skladieb a vydať viac ako 40 albumov.

piatok / 19:00 hod. / Incheba / vstupenky od 48 eur

Miletičková fazuľovica

Gurmáni si prídu na svoje v sobotu na Miletičke. Uskutoční sa tam súťaž vo varení fazuľovej polievky. Budete tak môcť ochutnať jednu z najtradičnejších pochúťok našich gazdiniek. Súťaž bude sprevádzať ľudová hudba a pripravená bude aj detská zóna.

sobota / 9:00 hod. / trhovisko Miletičova / vstup voľný

Októberfest v Dúbravke

Ak patríte k milovníkom zlatistého horkého nápoja, rozhodne by ste mali prísť do Dúbravky. Uskutoční sa tam prvý ročník Októberfestu, ktorý bude tento rok spojený s tradičným Dúbravským remeselným jarmokom. Môžete sa tešiť na skvelé jedlo, výborné pivo a príjemnú hudbu. Súčasťou programu bude predstavenie pivovaru Stupavar a aj remeselného pivovaru Garáž z Lamača.

sobota / od 10:00 do 19:00 hod. / pred Domom kultúry v Dúbravke / vstup voľný

Ružinovský folklórny festival

Koncert Jany Orlickej v sprievode Diabolských huslí Jána Berkyho Mrenicu, tanečný workshop ľudových tancov, ochutnávky domácich špecialít, predaj remeselných výrobkov a degustácia vín. Toto všetko ponúkne návštevníkom Ružinovský folklórny festival. Špecialitou večera bude vystúpenie skupiny Whakaari Rotorua z Nového Zélandu, ktorá predstaví domorodé maorské spevy a tance, ako aj kultúru pôvodných obyvateľov a zahrá na maorských ľudových nástrojoch.

sobota / od 14:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstup voľný

Deň klobáskožrútov

Čaká nás druhý ročník klobáskového podujatia, kde si prídu na svoje milovníci klobás rôznych chutí, farieb i spôsobov prípravy. Uvidíte, ako sa tieto tradičné mäsové výrobky vyrábajú a máte jedinečnú možnosť ich aj zadarmo ochutnať. Predstavíme vám aj koreniny vhodné na výrobu vašich vlastných klobás. Každý, kto príde, ochutná a zakúpi si klobásku, bude zaradený do záverečného žrebovania o darčekový kôš plný skvelých mäsových dobrôt.

sobota / od 10:00 do 16:00 hod. / Fresh Market / vstup voľný

Česko-slovenský večer

V Bratislave sa môžete tešiť na jedinečný koncert slovenských a českých hudobných hviezd. V Inchebe vystúpia obľúbení Kandráčovci spolu s najvýznamnejším spevákom v dejinách česko-slovenskej populárnej hudby Karlom Gottom, Kollárovcami a Josefom Zímom.

sobota / 18:00 hod. / Incheba / vstupenky od 35 eur

Biela noc v Senci

Po tom, čo Biela noc rozžiarila Bratislavu, sa dočkajú aj obyvatelia ďalších miest v Bratislavskom kraji. Jedným z nich je aj Senec. Umelecké zoskupenie BN Label bude po zotmení pracovať s geometriou námestia. Farebný svetelný rytmus štvorcov vytvorí iluzórny priestor, ktorý dodá námestiu nový, neprebádaný rozmer.

sobota / o 19:00 hod. / námestie v Senci / vstup voľný

Výstava Audio, Video, Domáce kino

Sadnite si, zavrite si oči a počúvajte. Zažite zimomriavky na vlastnej koži. Zvuk ako v koncertnej sále. To je výstava Audio, Video, Domáce kino 2017. Vystavovatelia vám s láskou predvedú len to najlepšie zo sveta hifi a špičkovej spotrebnej elektroniky. Na výstave bude mať svoje miesto aj predaj LP platní. Pre skôr narodených bude na výstave aj prezentácia značky Tesla “muzeum”.

sobota – nedeľa / od 10:00 do 18:00 hod. / v hoteli Crowne Plaza Bratislava a Falkensteiner Hotel Bratislava / vstupné na deň 5 eur

Finisáž výstavy Drsná škola

V nedeľu končí výstava Drsná škola. Súčasná grafika účtuje s dejinami, a rozlúčime sa s ňou záverečným kurátorským výkladom Alexandry Kusej.

nedeľa / 18:00 hod. / Slovenská národná galéria / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM