Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Pozrite si skvelé severské filmy a tancujte v balkánskom rytme

V Bratislave si počas pracovného týždňa môžete vypočuť šansóny, naučiť sa paličkovať, zabaviť sa na Silných rečiach aj skvelej balkánskej party.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Pozrite si skvelé severské filmy a tancujte v balkánskom rytme
4
Galéria
Zdroj: TASR

Vyskúšajte paličkovanie

Paličkovanie je zaujímavou ľudovou technikou. Naše staré mamy si paličkovanými čipkami ozdobovali čepce, vytvárali z nich nádherné obrazy a obrázky. Na zhotovenie paličkovanej čipky sa používajú drevené paličky, na ktorých je navinutá priadza, nožničky, háčkovka a špendlíky. Do tajov vytvárania nádherných čipiek môžete preniknúť na workshope v Petržalke.

Pondelok – Utorok / Dom kultúry Zrkadlový háj / 17:00 hod. / Vstupné 0,50 eur/ hod.

Zájdite na festival severských filmov

Prehliadka súčasnej severskej kinematografie Scandi, ktorú organizuje Film Europe Media Company, prinesie aj tento rok výber najnovších filmov z Dánska, Švédska, Nórska a Fínska. Tretí ročník bude prebiehať od 25. do 29. januára vo vybraných kinách na Slovensku. Škandinávska filmová produkcia prináša každý rok žánrovo pestré a divácky atraktívne filmy.

Viac sa dozviete TU.

Streda od 18:30 hod. – Nedeľa / Kiná Lumére a Mladosť

Užite si Silné kamarátske reči

Pre všetkých, ktorí majú radi inteligentný humor je tu dobre známa a najdlhšie fungujúca stand-up comedy v Bratislave. V Silných rečiach sa tentoraz predvedú Ján Gordulič, Gabo Žifčák, Lujza Schrameková, Jaro Abaffy, Stanislav Staško (3T – Tri Tvorivé Tvory), Martin Hatala a Jakub Gulík.

Pondelok, Streda / Nu Spirit Club / 20:00 hod. / Vstupné 10 eur

Vypočujte si šansóny

Spolu so speváčkou Katarínou Feldekovou a jej kapelou zažijete hudobno-poetický večer v znamení šansónu a prebásnených piesní Edit Piaf, Cole Portera a ďalších hviezd. Večer bude pretkávaný svojským humorom.

Štvrtok / Red Cat Cabaret Club / 20:30 hod. / Vstupné 10 eur

Zatancujte si v balkánskom rytme

Na skvelej akcii Balkan Bashavel určite zhodíte všetky kilá z vianočného hodovania. V rytme balkan beats ich určite vyskáčete. Po boku dídžejského dua Malalata sa tentoraz predstaví rómsky bigband Sendreiovci, domáci DJ Dr. Tesla zo soudsystemu Brigada Rakija a púchovský DJ Hrajnoha.

Piatok / V-klub / 21:00 hod / Vstupné 5 eur

Kultúra v Bratislave
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM