KAW Kultúra

Tipy na týždeň: Nahliadnite do tajomných hlbín oceánov a započúvajte sa do hudby

Pracovný týždeň v Bratislave bude opäť pestrý. Čakajú nás koncerty, tančiareň aj skvelá Retro párty.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na týždeň: Nahliadnite do tajomných hlbín oceánov a započúvajte sa do hudby
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Obri oceánov

Od 3. januára do 3. marca 2020 sa v priestoroch Avion Shopping Park Bratislava uskutoční premiéra edukatívnej výstavy pod záštitou National Geographic Channels International „Obri oceánov“. Vidieť môžete mnoho jedinečných exponátov, ktoré nechajú návštevníkov nahliadnuť do tajomných hlbín svetových oceánov a dovolia im aspoň trochu poodkryť mnohé tajomstvá, ktoré tieto málo preskúmané teritória ukrývajú.

celý týždeň / od12:00 do 19:00 hod. / Avion Schopping Park / vstupné: dieťa (do 3 rokov): 3 eurá, dospelí: 4 eurá/ rodinné (2 rodičia + 3 deti) 13 eur

Koncert Klezmer hudby

Pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu a 75. výročia vyslobodenia nemeckého nacistického koncentračného a vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau Vás pozývame na koncert klezmer hudby v podaní poľskej kapely Vechi Acum z Krakova. Kvarteto zahrá v zložení: Barbara Motyka (husle/spev), Michał Matuszewski (akordeón, spev), Dominik Pietraszek (husle) a Albert Kowalski (kontrabas).

pondelok / 18:00 hod. / Poľský inštitút v Bratislave

Koncert Tornado Lue

Prvá Pohoda_FM Live v roku 2020 bude patriť kapele Tornado Lue! Príďte si vypočuť prierez jej repertoáru, ktorý čoskoro doplní aj plánovaný album.

utorok / 20:00 hod. / Komorné štúdio Slovenského rozhlasu (Štúdio č. 5) / vstup voľný do naplnenia kapacity sály (cca 120 miest)

Čaj o piatej v SNG / Tančiareň

Zahrejte sa v zimný podvečer tancom. Príďte na tanečné odpoludnie pre dámy a pánov v najlepších rokoch, ktoré pravidelne organizuje STÁLE DOBRÍ n. o. v spolupráci so SNG, ako: „Čaj o piatej“. V príjemnom prostredí kaviarne Berlinka vás na parket pozve obľúbený učiteľ tanca Juraj Komora.

utorok / 17:00 hod. / Cafe Berlinka Budova SNG, Námestie Ľ. Štúra / vstup voľný

Koncert Sitra Archa

Skupina Sitra Achra vznikla v Bratislave na jar roku 2006 na základe rozhovoru hráča na ústnu harmoniku Ericha „Boboša“ Procházku a majiteľa libressa Next Apache, Bena Pascoa, ktorý práve hľadal menšiu kapelu na hranie v jeho kaviarni. Boboš oslovil dlhoročných spoluhráčov Igora „Ajdži“ Saba a Pištu Lengyela a vzniklo základné trio skupiny.

Repertoár tvorili bluesové „štandardy“ ktoré ale veľmi rýchlo zmenili pôvodnú podobu a tiež za pomoci Oskara Rózsu vznikli moderné, niekedy až bizarné verzie starých šlágrov.

pondelok / Next Apache, Panenská 28 / 19:00 hod. / vstup voľný

TV Šláger s Májou Velšicovou

Šláger TV je projekt vydavateľstva Slovenská Muzika, z ktorej neprebrané pokladnice videí televízia čerpá a dopĺňa ho množstvom rozhovorov so zaujímavými ľuďmi, neustále točí nové relácie. TV Šláger hrá pesničky, ktoré máte radi: ľudovky, dychovky, harmoniky, trampské a osvedčené šlágre.

pondelok / 17:00 hod. / Dom kultúry Ružinov, Ružinovská 28 / informácie o vstupnom tu: 0948 212 212

Gitarrissima

Tento medzičasom neprekonateľný a medzinárodne uznávaný súbor (na úvodnej fotografii) existuje v rôznych obsadeniach už od roku 2001. Ak bol nápad predstaviť hudbu všetkých žánrov na piatich gitarách posudzovaný spočiatku skepticky, pochybnosti týchto päť umelkýň odstránilo veľmi rýchlo. Repertoár zahŕňa popri aranžmánoch známych javiskových a orchestrálnych diel z klasického hudobného fundusu aj jazzové a popové skladby, rovnako ako hudbu exotických etnických skupín.

streda / 18:00 hod. / Rakúske kultúrne centrum, Hodžovo nám. 1A / vstup voľný

Jazzový koncert

Koncert v podaní tria Gabriele Coen (sopránový saxofón a klarinet), Pietro Lussu (klavír) a Marco Loddo (kontrabas). Gabriele Coen (Rím, 1970) je saxofonista, klarinetista, a skladateľ, ktorý v polovici 90. rokov založil hudobnú formáciu “Klezroym”, ktorá dnes patrí medzi najvýznamnejšie hudobné zoskupenia klezmer a šíriteľov tradície ľudovej židovskej hudby v džezovej reinterpretácii. Koncert sa koná pri príležitosti Pamätného dňa obetí holocaustu a rasového násilia

štvrtok / 19:00 hod. / Slovenský rozhlas / vstup voľný až do vyčerpania kapacity sály

Retro párty

Parketový tetris, ktorý nám poskladá najlepšie hity minulosti! Príďte sa s kamarátmi zahrať na 70. a 80. roky. Večer vás čaká to najlepšie z diska, rock´n´rollu a nezameniteľného československého soc-popu v podaní kapely Funny Fellows a DJov Arnoštka a Tuzexa. Párty dotiahne do dokonalosti chutné občerstvenie z detských čias, kultová výzdoba a legendárne hry.

piatok / 22:00 hod. / KC Dunaj / vstupné 7 eur

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM