Kultúra Rôzne

Tip na výlet: Vráťte sa do dávnych čias na obľúbenom historickom festivale

Šermiari, rytieri na koňoch, dobová hudba. To všetko vás čaká na historickom festivale Rotenstein. Tento rok však nie na Červenom Kameni.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Vráťte sa do dávnych čias na obľúbenom historickom festivale
6
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Najväčší historický festival na Slovensku Rotenstein sa po roku opäť vracia na scénu, aby priblížil návštevníkom život v stredoveku. Tentokrát však kulisu podujatia nebude tvoriť hrad Červený Kameň. Po problémoch organizátorov s riaditeľom hradu museli festival presťahovať na vodný zámok v Holíči.

Rytieri aj lukostrelci

Počas dvoch dní vás čaká množstvo účinkujúcich zo Slovenska, Čiech, Rakúska a Poľska, aby splnili všetky predstavy a sny o stredoveku. Na zámku sa stratíte v rušnom trhovisku, v historickej kuchyni ochutnáte dobové špeciality alebo narazíte na kaukliarov, šermiarov a duelantov v dobových táboroch.

Môžete sa tešiť na lukostreľbu, workshopy stredovekého tanca alebo prednášky historikov s názornými ukážkami. Hlavnou témou Rotensteinu sú kone, a preto sa už tradične môžete tešiť na veľkolepý turnaj rytierov na koňoch.

Bohatý program aj pre deti

Na svoje si prídu aj najmenší. Okrem maľovania na tvár, množstva kaukliarov, akrobatov na chodúľoch či hudobníkov sa deti môžu tešiť aj na detské divadielka s netradičnými rozprávkami či nácviky vojenských formácií pre minirytierov.

Kompletný program festivalu nájdete TU.

Festival Rotenstein sa uskutoční na zámku v Holíči v sobotu a nedeľu (27. – 28. mája) od 10:00 hod. Jednodňová vstupenka stojí 10 eur, zľavnená 6 eur, za dvojdňovú vstupenku zaplatíte 14 eur, deti, študenti, seniori a ZŤP 10 eur.

Rotenstein 2016
6
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM