KAW Rôzne

Tip na výlet: Pozrite sa na Alpy z rozhľadne

V lete sa dá príjemne schladiť nielen na kúpalisku, ale aj v príjemnom tieni lesov. Urobte si výlet na rozhľadňu Veľká Homoľa. Ponúkne vám nádhernú panorámu.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Pozrite sa na Alpy z rozhľadne
Zdroj: Facebook

Nenáročný výlet cez lesy Malých Karpát zvládnu aj deti. Trochu námahy vynaloženej pri stredne náročnej túre vám vynahradí pohľad na Alpy a Nízke Tatry. Samozrejme, iba pri dobrej viditeľnosti. Aj keby ste na ideálne podmienky šťastie nemali, výlet určite neoľutujete.

Všetky cesty vedú na rozhľadňu

Najpraktickejšie je vydať sa na túru od Zochovej chaty v Modre Harmónii. Môžete tu bez problémov zaparkovať a posilniť sa pred cestou chutným jedlom. Približne za hodinu chôdze po červenej značke budete na mieste.

Na rozhľadňu sa dostanete aj po hustej sieti turistických značkovaných chodníkov zo všetkých strán. Z Pezinka po červenej značke približne za tri hodiny, z Modry po modrej značke za dve hodiny.

Cestou lesom na 709,2 metrov vysoký vrch Veľká homoľa sa stúpania, klesania a rovinky striedajú. Záťaž je tak rozložená rovnomerne. Určite vám zostanú sily aj na vystúpenie po schodíkoch 20 metrovej rozhľadne. Na jej vrchnej plošine sa pred vami otvorí očarujúci výhľad na panorámu Malých Karpát, Považský Inovec, Tríbeč aj rakúske Alpy.

Modra a Pezinok spojili sily

Drevenú rozhľadňu postavili v roku 2001 na kopci Veľká homoľa, ktorý je svojou výškou a polohou najvýznamnejším vrchom na východnej strane južnej časti Malých Karpát. Prvú rozhľadňu na tomto vrchu vybudoval Modranský turistický spolok už v roku 1894.

Nová rozhľadňa je symbol dobrej spolupráce Modry a Pezinka. Vznikla vďaka finančnej podpore Mestských úradov oboch miest, grantového programu Phare a nezištnej pomoci obyvateľov z okolia.

Čítajte aj: Tip na výlet: Vyrazte na nenáročný cyklovýlet popri Morave

Veľká homoľa
7
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM