Kultúra

Svetoznámy Cirque du Soleil príde opäť do Bratislavy. Uvedie predstavenie Varekai

Cirque du Soleil sa vracia na Slovensko. Tentokrát zavíta slávny kanadský cirkus do Bratislavy s predstavením Varekai.

Ilustračný obrázok k článku Svetoznámy Cirque du Soleil príde opäť do Bratislavy. Uvedie predstavenie Varekai
6
Galéria
Zdroj: TASR

Od 27. do 30. apríla budúceho roku si priaznivci tohto umenia užijú na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu fantastický artistický cirkus v siedmich jedinečných predstaveniach.

Cirkus každoročne ohuruje celý svet

Desaťtisíce divákov v Bratislave doteraz videli úžasné predstavenia Cirque du Soleil, ktoré prezentujú spojenie gymnastického majstrovstva, nádherných kostýmov, pútavého príbehu a jedinečnej živej hudby.

Cirque du Soleil je cirkus, v ktorom nemá miesto drezúra zvierat, svoje umenie predvádzajú artisti na zemi aj vo výškach, z čoho divákom tuhne krv v žilách.

Nádherné predstavenia očarili celý svet a Slovensko je pravidelnou zastávkou Cirque du Soleil na ich svetovom turné.

Po dvoch rokoch sa diváci môžu opäť tešiť na ďalšie vystúpenie, aké tu ešte nebolo. Varekai mal svetovú premiéru v Montreale v roku 2002. Odvtedy sa predstavil v 130 mestách 23 krajín a videlo ho dovedna 10 miliónov divákov. Medzinárodné zoskupenie tvorí 50 špičkových akrobatov, hudobníkov, spevákov a postáv z 19 krajín sveta.

Predstavenie Varekai vzdáva hold kočovníkom

Varekai je slovo románskeho pôvodu a znamená „kdekoľvek“. Scenáristom a režisérom predstavenia je Dominic Champagne a týmto dielom vzdáva hold kočovníkom ako zakladateľom starého cirkusového umenia, všetkým, ktorí sa s vášňou pre cirkusové umenie vydávali stále znova na cesty nevedno kam, do sveta Varekai.

Hudbu skomponoval Violaine Corradi, ktorý sa pri tvorbe pre Varekai inšpiroval širokou škálou world music. Artistické umenie a nádhernú scénu výborne dotvárajú rytmy havajskej rituálnej hudby, piesne francúzskych trubadúrov z 11. storočia, tradičné arménske melódie a chórová hudba.

Čítajte aj: Na „džezákoch“ si zahrá aj exotická kráska, ktorá inšpirovala speváka Princea

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM