Samospráva

Starostka obeťou vtipkárov: Na Facebooku urobili Tatiane Rosovej srandovnú galériu, podobnú ako Kim Čong-ilovi či Vladimírovi Putinovi

Internet je často miestom anonymných urážok, útokov ale aj humoru. Starostka MČ Bratislava - Staré Mesto o tom vie svoje. Neznámy autor jej už niekoľko mesiacov vytvára vtipne komentovanú galériu na Facebooku. Prinášame niekoľko ukážok.

Ilustračný obrázok k článku Starostka obeťou vtipkárov: Na Facebooku urobili Tatiane Rosovej srandovnú galériu, podobnú ako Kim Čong-ilovi či Vladimírovi Putinovi
Zdroj: TASR

Internet je plný zábavných galérií s názvami ako Kim Jong Un looking at things (Kim Čong-un pozerá na veci), ktoré zobrazujú vodcu Kórejskej ľudovodemokratickej republiky ako si pozretá rôzne predmety, najčastejšie zbrane či produkty svojej socialistickej vlasti. Propagandistické zábery, ktoré chrlí jedna z posledných diktatúr na svete, nápadne pripomínajú socrealizmus, ktorý u nás doma dôverne poznáme z minulého režimu.

Kim Čong-un drží v hrozných podmienkach tisícky svojich rodákov v koncentračných táboroch, mučí a zabíja oponentov, vrátane vlastného strýka. Okrem neho a jeho otca Kim Čong-ila podobné webové galérie má napríklad aj Vladimír Putin, ktorý tiež disponuje množstvom fotografií s vodcovským pátosom.

No autoritatívni vodcovia nie sú jediní. Na Facebooku má podobnú galériu aj starostka bratislavského Starého Mesta. Projekt Táňa looking at things má už takmer tisícku fanúšikov. „Táňa pozerá na veci, my sa pozeráme na Táňu. Pani Táňa je starostka v Bratislave – Starom Meste a jej fotografie sú VŠADE. A sú zábavné,“ tvrdí anonymný autor stránky.

Starostka T. Rosová obeťou vtipkárov na Facebooku
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM