Rôzne

Staré Mesto pripravuje výruby viacerých vyschnutých drevín

Staré Mesto chystá v hornej časti Šulekovej ulice výrub poškodených, vyschnutých stromov, ktorých stav ohrozuje bezpečnosť.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto pripravuje výruby viacerých vyschnutých drevín
11
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavská mestská časť Staré Mesto pripravuje v najbližších dňoch výruby viacerých drevín. Tie sú podľa samosprávy dlhodobo v zlom stave a môžu ohrozovať aj bezpečnosť obyvateľov. Výruby sa dotknú štyroch lokalít.

Vyschnuté stromy

„Na svahu pod Žižkovou ulicou musíme odstrániť viacero vyschnutých agátov a pajaseňov. Nespokojnosť so zlým stavom drevín prezentovali už aj obyvatelia, napríklad prostredníctvom aplikácie Odkaz pre starostu,“ vysvetľuje mestská časť na svojej webovej stránke. V Medickej záhrade budú rúbať aj suchý pajaseň, ktorý je vedený ako invázna drevina. Odstrániť sa má aj suchý strom na križovatke Blumentálskej a Krížnej, na ktorý mestskú časť taktiež upozornili obyvatelia.

V piatok (2. 8.) chystá Staré Mesto v hornej časti Šulekovej ulice výrub poškodených, vyschnutých stromov, ktorých stav ohrozuje bezpečnosť. „Ide o veľmi komplikovaný terén, takže výrub bude vo viacerých etapách,“ spresnila vedúca oddelenia životného prostredia, správnych konaní a verejného poriadku mestskej časti Anna Calpašová.

Stromy, ktoré sa budú odstraňovať, sú podľa jej slov „nenávratne poškodené“ a počas nedávnej búrky sa niektoré z nich aj zlomili. „Výrub vyschnutých a poškodených drevín sa chystá aj v ďalších oblastiach Starého Mesta. O termínoch a lokalitách bude miestny úrad vopred informovať,“ podotkla samospráva.

Výrub stromov na Pionierskej ulici
11
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM