Kultúra

Stará električka zakotvila na Trnavskom mýte. "Odvezie" vás aj do sveta zábavy

V električke, ktorá má stanovište medzi tržnicou a budovou konskej železnice, sa budete môcť zabaviť, pozrieť si kvalitné filmy aj rozprávať o cestovateľských zážitkoch.

Ilustračný obrázok k článku Stará električka zakotvila na Trnavskom mýte. "Odvezie" vás aj do sveta zábavy
3
Galéria

Bratislava bude mať nový priestor pre kultúru. Jeho epicentrom sa stane vozeň starej vyradenej električky, ktorý patrí aktivistom z občianskeho združenia UM (OZ UM).

Koncerty, diskusie aj kino

Električku na parkovisko medzi tržnicou a budovou Konskej železnice osadili v pondelok 10. júla. Okolo vyradeného dopravného prostriedku, v ktorom by sa mali stretávať kultúrne naladení Bratislavčania, však bude ešte dosť práce. Vozeň chcú aktivisti z UM-u upraviť tak, aby bol vhodný na širšie spektrum kultúrnych akcií.

Pôjde o projekt, ktorý premení vyradený vozeň legendárnej električky T3 na nezávislý kultúrny priestor.

„Chceli by sme, aby sa v električke stretávali ľudia so záujmom o kultúru a život v meste. Budeme robiť rôzne koncerty, diskusie, premietania, predčítavania kníh aj cestovateľské kiná,“ prezradila členka OZ UM Lívia Bolyósová. Električka by mala paletu bratislavských kultúrnych podujatí spestriť už v septembri.

Partia mladých ľudí, ktorí vyradenú električku od bratislavského dopravného podniku odkúpili, chcela najprv dopravný prostriedok umiestniť na Tyršovo nábrežie v Petržalke. Dlho sa však nevedeli dočkať vyjadrenia magistrátu, ktorý pozemky vlastní. Oslovili teda mestskú časť Nové Mesto s tým, či by električka nemohla zakotviť pri Kuchajde. Starosta Rudolf Kusý im však odporučil miesto na Trnavskom Mýte. Za prenájom zaplatia symbolické euro.

Električka plná kultúry
3
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM