Nikola Richterová Rôzne

Športovci v Bratislave majú dôvod na radosť: Na Partizánskej lúke otvorili novú cvičebnú zónu

Dnes bola oficiálne otvorená nová športová zóna na Partizánskej lúke na Železnej studienke. Záujemcovia sa na nej budú môcť rozcvičiť, ale aj relaxovať. Bratislavský lesopark je tak opäť obohatený o ďalšie stroje na cvičenie. Táto lokalita je u športovcov jednou z najobľúbenejších v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Športovci v Bratislave majú dôvod na radosť: Na Partizánskej lúke otvorili novú cvičebnú zónu
Foto: Nikola Richterová

Návštevníci voľnočasového areálu Partizánska lúka v Bratislave môžu od dnes využívať novú športovú zónu. Nachádzajú sa v nej tri cvičebné prvky, určené najmä bežcom či peším turistom na rozcvičenie, posilňovanie aj relaxáciu.

„Je to kombinácia cvičebných prvkov s posilňovacími,“ spresnil pre TASR Jozef Pukalovič, jeden z iniciátorov výstavby športovej zóny. Využiť ich môže ktokoľvek, kto svoju športovú aktivitu chce začať a skončiť správnym spôsobom.

Podľa Pukaloviča rozcvičenie totiž zahreje celý organizmus, prekrví svaly a ich pružnosť sa spoločne so šľachami zvýši. Rovnako sa upraví aj dýchanie. „Po skončení behu alebo tréningu tu môžu ľudia napríklad posilňovať,“ podotkol.

Táto športová zóna sa vybudovala aj vďaka podujatiu Dm Ženský beh, kde sa časť zo štartovného použila práve na výstavbu nových cvičiacich prvkov. Podobné športové zóny môžu Bratislavčania nájsť aj na Fedinovej ulici v Petržalke a na Nevädzovej ulici v Ružinove.

Nová športová zóna na Partizánskej lúke
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM