Ľubomír Hudačko Kultúra

Spevák kapely Hex Peter Ďudo Dudák: Hlavu mám plnú refrénov, pripravujeme jesenný singel

Skupina Hex má za sebou úspešný rok. Môže sa pochváliť aj vynikajúcim autorom a producentom Petrom Ďuďom Dudákom. Stojí za hitmi Keď sme sami z domácej dielne či Neľutujem od Adama Ďuricu. Najnovšie pripravujú aj jesenný singel a spevák vraví, že hlavu má plnú refrénov...

Ilustračný obrázok k článku Spevák kapely Hex Peter Ďudo Dudák: Hlavu mám plnú refrénov, pripravujeme jesenný singel
Zdroj: Dnes24.sk

Ďuďo je spoluautorom a producentom skladby Keď sme sami, ktorá sa stala nahranejšou skladbou slovenských rádií v minulom roku.

Misia je splnená

Teraz už HEXáci makajú v štúdiu, na nový singel sa fanúšikovia môžu tešiť už čoskoro. O obľúbenosti bratislavskej skupiny svedčí aj vypredané akustické turné Keď sme sami. Za úspechom kapely HEX stojí okrem dokonalej zostavy hudobníkov aj vynikajúci autor a producent hitu Keď sme sami Peter Dudák.

„Za posledný rok sa teším hlavne z úspechu singla Keď sme sami, kde som spoluautorom, ale mal som na starosti aj hudobnú produkciu. Na výberovke Všetko najlepšie, ktorá vyšla minulý rok na jeseň, mám ešte jednu moju autorskú vec Tak sa mi zdá. A produkoval som aj singel Adama Ďuricu Neľutujem, z ktorého sa stal hit, takže misia je splnená,“ s úsmevom konštatuje spevák, gitarista a klávesák Peter Ďuďo Dudák.

Komponovanie vlastných skladieb je ťažšie

Ako autor a producent má pri tvorbe skladieb vlastný systém. Vždy ho zaujíma aj názor okolia a ostatných členov kapely HEX. Zároveň je hrdý na to, že albumy skupiny Hex sú tímovou prácou. „Tvorba a produkcia v kapele je tímová práca, často sme robili albumy v spolupráci s ďalšími hudobníkmi. Občas produkujem veci aj pre iných, napríklad pre Polemic, Vetroplach, Hogo Pogo a naposledy pre Adama Ďuricu. Komponovanie vlastných skladieb je o niečo ťažšie, pretože autor je v tvorivom procese niekedy až príliš osobne zaangažovaný a stráca odstup. Vtedy sú potrebné a niekedy aj smerodajné reakcie okolia, či už kolegov z HEXu, alebo ľudí z rodiny či brandže," vysvetlil.

V tvorbe plánuje Hex pokračovať aj počas leta. Pre fanúšikov pripravuje bratislavská kapela nový singel, ktorý predstaví už na jeseň! „Leto je náročné, okrem klasického víkendového hrania, nahrávame v štúdiu nový jesenný singel. Máme pripravené tri, štyri piesne, musíme dobre vybrať a ešte lepšie ich zaranžovať a nahrať. Takže mám plnú hlavu refrénov, slôh a nástrojov, skrátka hudby,“ smeje sa.

Foto: René Miko

Kapela Hex: Stále boduje s hitom Keď sme sami, pripravuje ďalší
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM