Aktualizované Barbara Dallosová Krimi

Šokujúce zistenie o požiari školy v Bratislave: Na mieste uhorel ŽIAK, ktorý oheň aj založil!

Po uhasení plameňov našli hasiči bezvládne telo. Ukázalo sa, že patrí mladíkovi a študentovi školy, ktorý požiar aj založil.

Ilustračný obrázok k článku Šokujúce zistenie o požiari školy v Bratislave: Na mieste uhorel ŽIAK, ktorý oheň aj založil!
Zdroj: TASR

Ako sme vás už informovali, po uhasení požiaru v priestoroch školy na Skalickej ceste v Bratislave našli záchranári mŕtve mužské telo. Požiar mal byť vytvorený úmyselne.

Výborný žiak

Krátko nato verejnosť šokovala informácia, že požiar mal založiť a zároveň pri ňom zomrieť 18-ročný študent spomínaného gymnázia. Zistenie priniesol denník Štandard.

Podľa informácií Štandardu žiak podpálil prvé nadzemné podlažie Školy pre mimoriadne nadané deti a Gymnázia na Teplickej ulici v Bratislave. Ešte predtým podpálil aj autá na Pestovateľskej ulici. Podľa TV JOJ malo ísť o vozidlá v areáli firmy, v ktorej chlapec brigádoval.

Po Bratislave sa pohyboval na skútri, ten odparkoval pri škole. Do budovy sa dostal po rebríku, následne rozbil okno. Požiar, ktorý založil, sa mu stal osudným. Hasiči po skrotení plameňov našli už len bezvládne obhorené telo.

Štandard tvrdí, že šlo o bezproblémového žiaka s výbornými známkami, odvolávajúc sa na svoj zdroj. Mladík mal pred sebou už len posledný ročník štúdia.

Prípad rieši polícia

Zisťovateľ príčin požiaru potvrdil, že požiar bol založený úmyselne. Na mieste činu ešte aj v sobotu popoludní pokračovali vyšetrovacie úkony. Psychologickú pomoc poskytujú na mieste odborníci z IPčka, priblížila riaditeľka odboru školstva, mládeže a športu Úradu BSK Jana Zápalová.

„Môžeme potvrdiť, že sme na tiesňovej linke 155 prijali informáciu o tom, že po uhasení požiaru bolo nájdené uhorené telo,“ priblížila pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová. Doplnila, že na miesto bol vyslaný obhliadajúci lekár.

Presné príčiny a okolnosti uvedených udalostí sú predmetom vyšetrovania. „Vzhľadom na prebiehajúce úkony nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ uviedla hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková.

Ministerstvo reaguje

Nočná tragédia v Bratislave pripomína, že oblasť duševného zdravia, mentálnej vyrovnanosti či emočnej inteligencie nesmieme prehliadať. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) to uviedlo v súvislosti s nálezom mŕtveho muža v priestoroch školy na Skalickej ceste v Bratislave. Pozostalým vyjadrilo úprimnú sústrasť. Cíti tiež hlboký zármutok a spolupatričnosť so školou, ktorú táto udalosť postihla.

„Uvedomujeme si, že to nie je výsledkom zlyhania učiteľov. Stojíme na ich strane. V takýchto situáciách si viac ako inokedy uvedomujeme, aké dôležité je sa intenzívne zamerať na oblasť duševnej pohody. Je potrebné vedieť, čo naše deti, žiakov trápi a ako im s tým pomôcť,“ uviedol šéf rezortu školstva Daniel Bútora.

Ministerstvo školstva považuje oblasť duševného zdravia za jednu zo svojich priorít. Spolu s priamo riadenými organizáciami pripravilo množstvo materiálov a usmernení, ako krízové situácie zvládať. „Či už formou zmeny obsahu vzdelávania, ktorá je obsiahnutá v pripravovanej kurikulárnej reforme, ale napríklad aj podporou aktivít v rámci neformálneho vzdelávania, liniek pomoci, nízkoprahových programov pre mládež, informačných a poradenských služieb pre mládež, alebo aj podporou dobrovoľníckych príležitostí pre mládež,“ načrtlo.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM