Správy

Sneženie v Bratislave zatiaľ komplikácie vo verejnej doprave nespôsobilo

MHD i prímestské autobusy jazdia bez výraznejších zdržaní, komunikácie na celom území hlavného mesta sú zjazdné. Prvý posyp bol zabezpečený už o 6:30 ráno.

Ilustračný obrázok k článku Sneženie v Bratislave zatiaľ komplikácie vo verejnej doprave nespôsobilo
Foto: Juraj Kuboš / Zdroj: Dnes24.sk

Sneženie v hlavnom meste zatiaľ komplikácie vo verejnej doprave nespôsobilo. Dopravný podnik Bratislava ani Slovak Lines, s prímestskou autobusovou dopravou nehlásia výraznejšie zdržania svojich liniek.

„Prípadné meškania sa nevymykajú bežnému štandardu v ranných špičkách,“ uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Oneskorenie do 15 minúť majú autobusové a trolejbusové linky premávajúce po Trnavskej ceste. „V tomto prípade však zdržanie spôsobuje oprava vozovky,“ pripomenula hovorkyňa.

Linky prímestskej autobusovej dopravy môžu meškať približne desať minút. „Súvisí to ale s faktom, že tak ako pri hustom daždi aj pri momentálnom snežení z dôvodu bezpečnosti jazdia šoféri autobusov pomalšie,“ vysvetlila hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.

Komunikácie na celom území hlavného mesta sú zjazdné. „O 06.30 h bol nariadený posyp kopcovitých častí mesta, rovnako posyp na mostoch a nájazdoch na mosty,“ informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

Prečítajte si tiež: Na niektorých úsekoch železníc budú musieť cestujúci prestupovať v dôsledku opráv

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM