Aktualizované Správy

Sneženie skomplikovalo dopravu. Autobusy mali viac ako hodinové meškanie

Nočné sneženie v hlavnom meste i jeho okolí spôsobilo komplikácie na cestách. Následkom bolo i výrazné meškanie spojov verejnej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Sneženie skomplikovalo dopravu. Autobusy mali viac ako hodinové meškanie
19
Galéria
Zdroj: TASR

Zasnežené vozovky výrazne skomplikovali dopravu. Prímestské autobusové linky prichádzali do hlavného mesta s oneskorením, ktoré dosahovalo desiatky minút.

Meškania sa znížili

Prímestské autobusové linky v okolí hlavného mesta SR Bratislavy už nejazdia s výrazným meškaním. „Meškania sa podstatne znížili, sú okolo piatich, maximálne desiatich minút,“ informovala Eva Vozárová, hovorkyňa dopravcu, zabezpečujúceho regionálne autobusové linky v Bratislavskom kra­ji.

Zároveň však naznačila, že stav sa opäť môže zhoršiť v súvislosti s popoludňajšou dopravnou špičkou. „Očakávame zhoršenie okolo 15:00 hod.,“ uviedla predpoklady dopravcu.

Dnes ráno a predpoludním zaznamenávali spoje prímestských autobusov výrazné meškanie. V smere od Šamorína, Malinova či Ivanky pri Dunaji dosahovalo 90 až 100 minút. V smere z Pezinka prichádzali až so 60-minútovým meškaním a v smere od Stupavy prichádzali regionálne autobusy o 15 až 30 minút neskôr, ako mali podľa cestovných poriadkov.

Zdržanie spojov MHD

Komplikovaná je i situácia v samotnom hlavnom meste. Hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová informovala, že bratislavská MHD premáva na všetkých linkách. "Avšak vzhľadom na priepustnosť komunikácií a svetelne riadených križovatiek zaznamenávame výrazné zdržanie spojov,“ uviedla hovorkyňa.

Štátny portál www.odoprave.info približuje, že v súčasnosti je výrazne spomalená doprava najmä vo východnej časti hlavného mesta a prístupoch do Bratislavy z lokalít na východ od Bratislavy.

Ilustračný obrázok

Mrazivý víkend - zima v Bratislave
19
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM