Rôzne Správy

Sneh zabrzdil dopravu: Prímestské autobusy v smere zo Senca a Šamorína meškali vyše 90 minút

Oneskorenia eviduje od rána aj Dopravný podnik Bratislava na linkách MHD. Meškania sa pohybujú v rozsahu do 30 minút.

Ilustračný obrázok k článku Sneh zabrzdil dopravu: Prímestské autobusy v smere zo Senca a Šamorína meškali vyše 90 minút
Zdroj: TASR

Počasie, prinášajúce sneženie a dážď so snehom, ovplyvnilo v utorok aj premávku prímestských autobusov prichádzajúcich do Bratislavy. K meškaniam prichádzalo už od 6:00 hod., pričom najväčšie zdržania zaznamali na trase zo Šamorína a Senca.

Dlhé čakanie

„Z týchto smerov bývajú zdržania v dopravnej špičke už pravidlom, no v utorok išlo o naozaj veľké zdržania, minimálne jeden a pol hodinu,“ spresnila Eva Vozárová, hovorkyňa Slovak Lines, autobusového dopravcu zabezpečujúceho v Bratislavskom kraji verejnú regionálnu dopravu.

Aktuálne sa situácia podľa Vozárovej už zlepšuje, autobusy postupne začínajú jazdiť podľa cestovného poriadku. „S meškaniami okolo 15 až 30 minút jazdili tiež autobusy v smere z Pezinka do hlavného mesta, v smere zo Záhoria sme nezaznamenali žiadne mimoriadne zdržania,“ dodala Vozárová.

Spoje meškali aj v centre mesta

Oneskorenia eviduje od rána aj Dopravný podnik Bratislava (DPB) na linkách MHD. „Meškania v rozsahu do 30 minút zaznamenávame v centrálnej mestskej oblasti, aj na príjazdoch do mesta z dôvodu nepriepustnosti komunikácií,“ informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na twitterovom účte, na ktorom infomuje o mimoriadnych udalostiach, oneskorenia vlakov prichádzajúcich do Bratislavy v súvislosti s poveternostnou situáciou nespomína.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM