Ľuba Lesná Samospráva

Slovensko hľadá superstarostu. Mimovládka motivuje pre komunálne voľby

Mimovládna organitzácia Inštitút pre verejné otázky (IVO) spustil internetovú kampaň Slovensko hľadá superstarostu. Jej cieľom je motivovať lokálnych lídrov, aby kandidovali v komunálnych voľbách.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko hľadá superstarostu. Mimovládka motivuje  pre komunálne voľby
Zdroj: TASR

Pre týchto potenciálnych kandidátov na starostov a poslancov zriadil IVO web www.superstarosta.sk, kde poskytuje informácie o podávaní kandidatúry a vedenia kampane.

Ján Bartoš z IVO pripomenul, že v súčasnom období klesá dôvera spoločnosti k formálnym inštitúciám a presadzujú sa skôr postoje, podľa ktorých verejné angažovanie stráca zmysel. „Je preto mimoriadne dôležité povzbudiť tých, ktorí vo svojom okolí dokážu svojou činnosťou zlepšovať život komunít, aby neváhali vstúpiť do volebnej súťaže v komunálnych voľbách,“ povedal Bartoš.

„Práve komunálna politika poskytuje veľké kompetencie efektívne vo svojom okolí meniť veci k lepšiemu,“ dodal Bartoš. Poukázal na to, že bariérou pre vstup do lokálnych parlamentov je často nedostatok informácií a know-how vo vzťahu k samotnej kandidatúre a vedeniu kampane.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM