ELA Rôzne Správy

Slovensko BIČUJE silný vietor: V Bratislave dosiahol rýchlosť 80 km/h, prevrátil nákladiak

Víchrica Jitka už na Slovensku spôsobuje prvé škody. Silný vietor sťažuje jazdu kamiónom, najmä tým, ktoré nie sú naložené tovarom.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko BIČUJE silný vietor: V Bratislave dosiahol rýchlosť 80 km/h, prevrátil nákladiak
2
Galéria

Počasie u nás už od nočných hodín ovplyvňuje okraj rozsiahlej a hlbokej tlakovej níže so stredom nad Pobaltím, ktorá dostala meno Jitka. Na Slovensku to pociťujeme najmä zosilnením vetra, informuje iMeteo.sk.

Silný vietor trápi najmä naše hory. Na Chopku nárazy atakujú 150 km/h. Blížia sa tam k teda k sile orkánu. Veterno je však aj na západe krajiny. Vietor poriadne fúka aj v našom hlavnom meste – Bratislave.

Vietor spôsobuje prvé škody

Podľa údajov zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu dosahuje rýchlosť vetra na bratislavskej Kolibe takmer 30 km/h. V nárazoch je však ešte silnejší. Tu sa hodnoty pohybujú na úrovni okolo 80 km/h.

Silný vietor zatiaľ spôsobuje problémy najmä vodičom kamiónov, ktorí nie sú naložení nákladom. Pocítil to aj vodič nákladného vozidla na Prístavnom moste v Bratislave.

V dopoludňajších hodinách ho vietor prevrátil nabok akoby bol z papiera. Našťastie sa to zaobišlo bez vážnejších zranení.

Polícia apeluje na vodičov, najmä nákladnej dopravy, ktorí nie sú plne naložení nákladom, aby z dôvodu silného vetra zvýšili svoju opatrnosť pri prejazde mostami a otvorenými úsekmi na diaľniciach.

Veterno bude aj v nasledujúcich hodinách

„So silným vetrom treba počítať aj vo štvrtok popoludní a večer. Práve v nasledujúcich hodinách by mal vietor ešte viac nabrať na sile. Očakáva sa, že nárazy vetra na západe Slovenska môžu dosiahnuť okolo 90 km/h. V platnosti je preto viacero výstrah a varovaní,“ dodáva iMeteo.sk.

Magistrát hlavného mesta vydal upozornenie pre občanov, aby si v lokalitách so stromami dávali pozor – ide najmä o parky či cintoríny.

Silný vietor prevrátil kamión
2
Galéria

Silný vietor v Bratislavskom kraji pretrvá aj najbližšie dni a môže priniesť riziko pre aktivity ľudí v meste, ale aj v...

Posted by Mestská polícia Bratislava on Thursday, January 25, 2024
Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM