Správy

Sloboda zvierat počas 25 rokov existencie pomohla približne 38-tisíc zvieratám

Sloboda zvierat v týchto dňoch oslavuje 25. výročie svojho založenia. Okrem psov sa v útulku nachádzajú aj mačky. Mnohé zvieratká si nájdu nových majiteľov.

Ilustračný obrázok k článku Sloboda zvierat počas 25 rokov existencie pomohla približne 38-tisíc zvieratám
Zdroj: TASR

Pri tejto príležitosti pripravili v sobotu popoludní zamestnanci bratislavského útulku pre návštevníkov akciu, počas ktorej môžu psov nielen venčiť, ale zúčastniť sa aj niektorej z pripravených aktivít.

„Psy prichádzajú do útulku najmä z ulice, ide o túlavé psy. Niekedy sa nám podarí nájsť ich majiteľa, ale máme tu aj ťažšie prípady. Sú to psíky odobraté z veľmi zlých podmienok a prichádzajú tu v zlom zdravotnom stave,“ uviedla Devínska.

V bratislavskom útulku sa nachádza v súčasnosti zhruba 210 psov, pričom kapacita je okolo 300 miest.

„V priebehu dňa sa k nám dostane priemerne päť zvierat a počas lepších dní takýto počet zvierat dáme na adopciu,“ priblížila. Zároveň zhrnula, že za 25 rokov existencie pomohla Sloboda zvierat približne 38-tisíc zvieratám.

Okrem psov sa v útulku nachádzajú aj mačky. „Väčšina mačiek, ktoré tu máme, sú také, ktoré sú odchytené v rámci mesta. Všetky zvieratá sú veterinárne ošetrené, kastrujú sa, a potom sa navracajú naspäť do prostredia, kde sme ich našli,“ povedala Devínska s tým, že pre mačky, ktoré žijú na ulici, je kastrácia najlepšia forma prežitia.

Podľa nej majú tieto zvieratá ťažký život a od narodenia musia bojovať o prežitie a je to o to ťažšie, keď majú stále mláďatá, o ktoré sa musia starať.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM