Maros Palesch Rôzne

Školy v župe budú chodiť na Slovan

Škola ide na Slovan! je názov projektu, prostredníctvom ktorého sa žiaci základných a stredných škôl v Bratislavskej župe dostanú ako fanúšikovia na domáce zápasy HC Slovan Bratislava.

„Chceme sprostredkovať žiakom a študentom zážitok z hokeja v úplne novej fanúšikovskej kvalite,“ uviedol župan Pavol Frešo. Projekt spolupráce medzi hokejovým klubom a župou dnes predstavil na stretnutí s učiteľmi škôl v pôsobnosti BSK Milan Vajda, riaditeľ marketingu HC Slovan Bratislava.

Župa v spolupráci so Slovanom zabezpečí účasť žiakov základných a stredných škôl z regiónu počas domácich zápasov Slovana, ktorých je 27. Od začiatku tejto sezóny majú hokejisti HC Slovan Bratislava v hľadisku Slovnaft Areny druhý „kotol“. Tomu tradičnému, ktorý v novej aréne našiel svoje miesto v sektore na státie B1-B12, sa snaží pomáhať približne 50-členná skupina detí vždy z inej základnej alebo strednej školy v sektore A12. **„Základných a stredných škôl je v Bratislave a kraji približne 130, našich domácich zápasov 27. Je teda jasné, že všetkých v prvom roku neuspokojíme. Preto by sme radi, aby si školy svoj zápas na Slovane tak trochu aj zaslúžili,“ **hovorí generálny manažér Maroš Krajči.

Spôsob a podmienky, ako sa o návštevu domáceho zápasu Slovana uchádzať, sú zverejnené na webovej stránke klubu – www.hcslovan.sk. Kolektív vybranej školy, resp. triedy dostane možnosť vyrobiť si o sebe vlastný informačný videomateriál a predstaviť seba a svoje aktivity aj ostatným návštevníkom zápasu na videokocke.

Od začiatku sezóny navštívilo domáce zápasy Slovana vyše 200 detí zo 4 základných škôl a 2 gymnázií. Najbližšie sa na hokej tešia v ZŠ Dubová 1 v bratislavskom Starom Meste (piatok proti Žiline) a v nedeľu si šláger proti Košiciam pozrú študenti zo strojníckej priemyslovky z Fajnorovho nábrežia, na ktorú chodili hokejové esá ako Vlado Dzurilla, Jozef Golonka alebo Marián Šťastný.

Slovan deti na zápas zadarmo vozí tým istým klubovým autobusom, ktorým na zápasy vonku cestujú hráči áčka. Autobus ich vyzdvihne pred ich školou a opätovne privezie po zápase pred školu. Zápas sledujú z vyhradeného sektoru A12 priamo pri ľadovej ploche. Od klubu majú malé suveníry a tesne pred zápasom dokonca stihnú nahliadnuť aj do útrob zrekonštruovanej arény, kam sa bežný divák len tak ľahko nedostane, v sprievode manažérky hokejových prípraviek Júlie Kiškovej.

Zdroj: BSK, Iveta Tyšlerová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM