Aktualizované Eva Sládková Rôzne Správy

Situácia na Antolskej očami ľudí? Katastrofa: Problémy s očkovaním, žiadne odstupy!

Na Slovensku začali očkovať zatiaľ zdravotníkov. Podľa ich výpovedí, vakcináciu sprevádzajú komplikácie.

Ilustračný obrázok k článku Situácia na Antolskej očami ľudí? Katastrofa: Problémy s očkovaním, žiadne odstupy!
Zdroj: Iveta Plšeková

Lekári a ostatný zdravotný personál sú ľudia v prvej línii. V poslednom období pribúdajú správy o tom, ako niektorí lekári podľahli ochoreniu COVID-19, pritom často šlo o relatívne mladých ľudí. Aj preto je samozrejmé, že práve oni sú tí, ktorí majú byť zaočkovaní ako prví. Mnohí sa nevedeli dočkať vakcíny a potešilo ich, že Ministerstvo zdravotníctva spustilo registráciu na očkovanie pre túto skupinu dokonca skôr ako sa predpokladalo.

Chaos?

Minulý týždeň očkovali zdravotníkov napríklad v Nemocnici v Ružinove a dnes (4.1.) v Petržalke. Neobišlo sa to však bez komplikácií.

„Situácia v nemocnici na Antolskej v Bratislave: darmo ste objednaný na konkrétny čas na očkovanie, stojíte v rade natlačení. Nefungujú im počítače. To, že máte vyplniť tlačivá a dvojmo, vám povedia len ľudia stojaci v rade s vami,“ popísala svoju skúsenosť lekárka Iveta Plšeková. Kedže ju v ambulancii čakali pacienti, obávala sa, či ich vôbec stihne ošetriť.

„A ešte sa pomedzi nás premávajú zamestnanci, pacienti… Pozitívni, negatívni? No katastrofa. Ako chcete od ľudí, aby dodržiavali odstupy a obmedzenia, keď ani tu v zdravotníckom zariadení to nikto nedodržiava?“ pýta sa zhrozená Iveta Plšeková. Pre Bratislava24 uviedla, že podobné problémy boli aj minulý týždeň podobné problémy v Ružinove.

Reakcia

Univerzitná nemocnica Bratislava vraví, že záujem zdravotníkov o očkovanie je obrovský. Uprednosťovaní sú tí, čo pracujú v prvej línii, teda v takzvaných v červených zónach.

„Našou snahou je zaočkovať čo najviac ľudí a dnes je prvý deň, odkedy sa očkovali ľudia u online registrácie. Chceli by sme preto poprosiť o trpezlivosť a tiež požiadať, aby všetci chodili včas, inak sa budú tvoriť rady. Dúfame, že priebeh očkovanie bude v nasledujúcich dňoch už bezproblémový,“ uzavrela hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Od Vás: Situacia v nemocnici na Antolskej v Bratislave: darmo ste objednany na konkretny cas na ockovanie, stojite v...

Posted by Nekŕmte nás odpadom on Monday, January 4, 2021

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM