Nina Táborská Správy

Silvestrovská noc je pre zdravotné zariadenia najrušnejšou v roku. Detská pohotovosť je na dnes posilnená

Lekárske pohotovostné služby budú počas silvestrovskej noci a na Nový rok posilnené v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave. Univerzitná nemocnica Bratislava funguje v štandardnom režime, urgentnú zdravotnú starostlivosť zabezpečí v plnom rozsahu a nepretržite.

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovská noc je pre zdravotné zariadenia najrušnejšou v roku. Detská pohotovosť je na dnes posilnená
Zdroj: TASR

„Na urgente sa v noci na Silvestra postarajú o malých pacientov štyria lekári, z toho traja pediatri a jeden chirurg,“ povedala hovorkyňa DFNsP Dana Kamenická. Počas novoročných sviatkov to bude päť pediatrov a jeden chirurg v ambulanciách, v noci traja pediatri a jeden chirurg.

„V prípade potreby vie nemocnica zabezpečiť ďalšieho chirurga,“ informovala. Po skúsenosti z minulých rokov očakávajú lekári viac opitých detí i úrazov súvisiacich s použitím zábavnej pyrotechniky. V minulom roku boli v detskej nemocnici tri opité deti, predvlani päť.

„Silvestrovská noc je pre nás najrušnejšou v roku,“ uviedla hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská. Uplynulý Silvester potrebovalo urgentnú pomoc 217 ľudí. Asi 50 z nich malo tržné rany či zlomeniny. Väčšinou boli pod vplyvom alkoholu, dôvodom úrazu boli aj pády či fyzické potýčky.

Manipuláciou so zábavnou pyrotechnikou sa zranilo 15 ľudí, z toho päť s trvalými následkami v podobe amputovaných prstov.

Prečítajte si tiež:

Zaseknutá kosť v hrdle, či choroba počas vianočných sviatkov? Pomôžu vám na týchto miestach

Prieskum: Viac ako polovica Slovákov oslávi koniec roka s rodinou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM