Tlačové správy

Samospráva musí ísť ľuďom príkladom

Rozhovor s kandidátom na starostu Starého Mesta MARTINOM BORGUĽOM o jeho rozhodnutí kandidovať a plánoch pre Staré Mesto.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva musí ísť ľuďom príkladom
11
Galéria
Zdroj: MB Archív

Ako komunálny poslanec pôsobíte niekoľko rokov, teraz prišlo vaše rozhodnutie kandidovať za starostu. Prečo?

Pretože sa mi nepáči veľa vecí v Starom Meste a som presvedčený, že by sa to dalo robiť lepšie. Áno, viem, že sa opravujú niektoré cesty a chodníky, sadí sa nejaká zeleň, otvorí sa nový park. Ale sledujem tiež, že sa cesta opraví a o mesiac sa znova rozkope. Pri chodníkoch ide často len o plátanie dier. Pri novej zeleni sa nezabezpečí polievanie, taže do pár mesiacov tam máte vyschnuté, zvädnuté kvety. Načo takéto nekoncepčné a polovičaté riešenia? V Starom Meste mi jednoducho chýba dobré manažérske riadenie, systémovosť a niekedy aj zdravý sedliacky rozum. A toto by som chcel do staromestskej samosprávy priniesť.

Je o vás známe, že ste pomerne aktívny poslanec – organizujete pre Staromešťanov mnoho aktivít. Niektorí ľudia si ale myslia, že ste až príliš aktívny…

Viete, to je uhol pohľadu. Bohužiaľ, už sme takí navyknutí na politikov, ktorých hlavnou náplňou práce je vzájomné osočovanie a hádky, že ak potom niekto reálne niečo robí, tak na niektorých ľudí pôsobí až podozrivo. Pritom nerobím nič iné, len to, čo by mali robiť všetci politici – byť tu pre ľudí a pracovať pre nich. Veď na to sme si ich zvolili. Takže nemyslím si, že som až príliš aktívny, to len tak vyzerá v porovnaní s tými, ktorí nerobia nič alebo takmer nič…:) Pozrite sa na to inak. Ak by všetci politici boli aktívni, naša mestská časť, hlavné mesto, ale aj celá naša krajina by mohli vyzerať úplne inak…

S akým volebným programom teda prichádzate? A čo by ste, v prípade zvolenia, urobili ako prvé?

Mám pre Staré Mesto jasnú víziu a plán. Chcel by som priniesť markantnú zmenu v čistote založením staromestského komunálneho podniku. Žiadne externé firmy a nevýhodné dodávateľské zmluvy. Zaviedol by som pravidelné upratovacie čaty, a to hlavne v úplnom centre mesta počas víkendov, aj kontrolné hliadky čistoty.

Ďalej je to bezpodmienečné zavedenie prednostného a bezplatného parkovania pre Staromešťanov a k tomu prísna a dôsledná práca polície spočívajúca v postihovaní tých šoférov, ktorí parkujú tam, kde nemajú.

Viete, to, ako Staré Mesto dnes vyzerá, je výsledkom aj toho, aký má k nemu vedenie samosprávy vzťah. Ja nechcem mať len čistý a pekne zariadený byt. Chcem mať aj čistú ulicu, na ktorú vyjdem, aj upravený park, kam sa pôjdem poprechádzať s rodinou. Ak by sme sa k verejnému priestoru správali rovnako ako k svojmu bytu či k svojej záhrade, vyzeralo by to tu úplne inak. Mojím cieľom bude dosiahnuť, aby samospráva išla v tomto ohľade ľuďom príkladom. Aby, keď sa takto stretneme o štyri roky, tak o väčšine z uvedených problémov už nebudeme musieť hovoriť. Prečo? Pretože už budú vyriešené.

Web Martin Borguľa
FB Martin Borguľa – kandidát na starostu Starého Mesta
Volebný program

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Martin Borguľa, toto je jeho plán pre Staré Mesto
11
Galéria
Zdroj: MB Archív
Zdroj: MB Archív
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM