KAW Rôzne

Rozlúčte sa s prázdninami vo veľkom štýle. Bratislavu čaká skvelý víkend

Hodujte, zabávajte sa, obdivujte remeslá a príďte povzbudiť odvážnych plavcov v Dunaji. Posledné prázdninové dni ponúkajú množstvo atraktívnych akcií.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčte sa s prázdninami vo veľkom štýle. Bratislavu čaká skvelý víkend
Zdroj: Dnes24.sk

Obdivujte umenie majstrov

Každoročné obľúbené podujatie Dni majstrov ÚĽUV 2016 budú sviatkom ľudového remesla. Ulice a uličky Starého Mesta obsadia majstri svojho remesla. Priamo pri práci zastihnete drotárov, košikárov, výrobcov keramiky či postavičiek zo šúpolia. Po celý víkend budete môcť obdivovať pestrosť Slovenska, jeho nárečia, zvykoslovie, ľudový odev, hudbu aj tanec.

Sobota – Nedeľa / od 10:00 / Bratislava Staré Mesto / Vstup voľný

Zabavte sa pri dobrom jedle

V Slovenskom Grobe bude kraľovať lahodná husacina. Na 16. ročník Dní otvorených husacinárskych prevádzok vás zvezie bezplatná doprava spod Mosta SNP. Súčasťou programu budú nielen vystúpenia hudobníkov, ale aj bohatý sprievodný program a slávnostné odhalenie takmer trojmetrovej sochy husi.

Sobota / od 10:00 / Hlavná ulica v Slovenskom Grobe

Rozlúčte sa s letom

V Ružinove na koniec prázdnin prichystali veselú Rozlúčku s letom. Deti spoznajú, ako to vyzeralo v stredoveku, tešiť sa môžu na nafukovacie atrakcie, maľovanie na tvár a veľa zábavy. Predvedú sa aj miestni hasiči, nebudú chýbať ukážky ich zásahov a prehliadka techniky. Večer sa rozhorí vatra a začne veľká opekačka. Zahrá kapela Rock Cirkus.

Sobota / od 15:00 / priestor pred Domom kultúry Ružinov / Vstup voľný

Užite si párty

Re:fresh prichystal večer plný hudby v podaní mladých talentovaných hudobníkov, ktorí sú široko-ďaleko známi svojimi skvelými vystúpeniami. Zahrajú Gonsofus a Serpico Acoustic.

Sobota / 22:00 / Re:fresh klub

Čítajte aj: V centre Bratislavy sa predstaví s tvorbou a výrobkami vyše sto majstrov ÚĽUV

Hodujte v Lamači

Slávnosti, ktoré sa každoročné konajú na sviatok sv. Rozálie, ponúknu bohatý kultúrny program. V sobotu bude hlavným hosťom večerného programu Polemic, na záver hodov v nedeľu zahrá skupina HEX.

Piatok – Nedeľa / Malokarpatské námestie Lamač / Vstup voľný

Povzbuďte plavcov odhodlaných preplávať Dunaj

Smelí plavci preplávajú rieku Dunaj počas podujatia Trans Danube Swim. Tí, ktorí sa prihlásili, zdolajú najširšiu a najvodnatejšiu rieku na Slovensku. V nedeľu je ten správny čas, kedy rieka prináša najlepšie podmienky, aby si to mohli plavci naplno užiť. Voda je najteplejšia, hladina má ideálnu výšku a slniečko na nás stále intenzívne svieti.

Nedeľa / 14:00 / Dvořákovo nábrežie / Vstup voľný

Rozveseľte deti

Staromestské centrum kultúry a vzdelávania pripravilo pre malých aj väčších žiačikov pred začiatkom školského roka tvorivé dielne a bábkové divadlo. V programe s názvom Hurá škola! sa predstaví hudobná skupina Dva košíky a divadlo Snežienka.

Nedeľa / 14:00 / areál ZŠ Mudroňova

Ponorte sa do poézie

Žalmy Kráľa Dávida ponúkajú pútavé slovo zlatého veku izraelskej poézie. Vypočujte si úryvky z Biblie v sprievode komornej hudby. Recituje herec Štefan Bučko.

Nedeľa / 16:00 / Letná čitáreň u Červeného raka / Dobrovoľné vstupné

Obdivujte historické vozidlá

Zberatelia a milovníci historických vozidiel si prídu na svoje v anglickom parku Art Hotela Kaštieľ v Tomášove, kde sa uskutoční II. ročník stretnutia historických vozidiel s názvom “Umenie a elegancia”. Súčasťou celodenného programu, ktorého súčasťou bude odfukujúci parný valec, zrenovovaný starý autobus, historický aeroplán aj módna prehliadka v štýle retro.

Nedeľa / od 8:00 / kaštieľ Tomášov

Čítajte aj: V bratislavskom Lamači sa na sviatok sv. Rozálie konajú Rozálske hody 2016

Najväčšia prehliadka remesiel a ľudového umenia
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM